Sandra Bullock o borbi s PTSP-om: Mislila sam da ću umrijeti ako ne zatražim pomoć

Piše: Redakcija
Tek je sada, s odmakom od sedam godina, holivudska glumica Sandra Bullock priznala svojim obožavateljima da pati teškog posttraumatskog stresnog poremećaja, odnosno PTSP-ja, koji se pojavio kao posljedica provale u njenu kuću 2014. godine.

Gostujući u jednoj od posljednjih epizoda ‘Red Table Talk’, kod Jade Pinkett Smith, Willow Smith i Adrienne Banfield-Norris, 57-godišnja holivudska glumica Sandra Bullock prisjetila se trenutka koji će joj zauvijek ostati urezan u pamćenje i to nakon što je shvatila da je nenaoružani provalnik ušao u njenu vilu na Bel Airu.

Jedina dobra stvar u cijeloj priči bila je ta da u noći provale u kući nije bio njen sin Louis, kojeg je usvojila 2010. godine.

– Bila je to večer kada je naša dadilja slobodna. Predložila mi je da Louis spava kod nje, jer je znala da ću ja kasno otići u krevet. Da je bio kod kuće, otrčala bih do ormara, koji je danas uistinu moj ormar, a onda je bila njegova spavaća soba, i to bi zauvijek promijenilo našu sudbinu. Nakon svega više nisam bila ista. Raspadala sam se, prisjetila se Sandra Bullock.

Provalnik je na kraju uhapšen u njenu domu, dok je i ona sama bila tamo, a kroz razgovor je priznala da od toga dana više nikada nije bila sama u kući. Nekoliko godina nakon incidenta, 2018., osuđeni stalker Joshua James, koji je posvuda pratio glumicu, počinio je samoubistva nakon sukoba s policijom.

– Tužno je u tome svemu da ga je sistem iznevjerio, rekla je Bullock dodajući kako je nesretni niz okolnosti doveo do njegove smrti.

Kako je priznala, zbog cijele traume koja joj se dogodila, mislila je da će umrijeti, te je zatražila stručnu pomoć i pronašla psihoterapiju koja u njenom slučaju najbolje pomaže.

Na pitanje što je naučila iz cijele situacije, rekla je kako sada zna da se često okruživala ljudima, ali i nalazila u situacijama koje nisu za nju bile sigurne. Nemam nikoga za kriviti osim same sebe, kazala je.

Izvor: tportal.hr

(S.P.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti