Prerano rođeni dječak čudesno se oporavlja zahvaljujući neraskidivoj bratskoj ljubavi

Piše: Redakcija

Chester Graves i njegov brat Otis rođeni su prerano, u 28. sedmici trudnoće, 15. jula ove godine. Chester je bio težak nepunih pola kilograma, dok je Otis bio tri puta veći i težio je 1559 grama. Nakon šest sedmica Otis je otpušten na kućnu njegu, ali maleni Chester bori se za svoj život od svog rođenja, i još uvijek je hospitaliziran. Roditelji, Kelly Graves (32) i suprug Billy (35) iz Benfleeta kažu da ne sumnjaju da je Chesterova čudesna borba posljedica veze koju dijeli sa svojim jednojajčanim blizancem Otisom.

Prvi njihov susret dogodio se 22. septembra. Otis je spavao, a Chester nije mogao skinuti pogled s brata kojeg su polegnuli pokraj njega. Dirljiv prizor zabilježen je i kamerom, a odvio se na neonatalnoj jedinici u bolnici Southend, odakle će Chester vjerovatno uskoro svojoj kući.

Majka je ispričala što se tačno dogodilo. Komplikacije su započele u 16. sedmici trudnoće, kada je Kelly saznala da je Chester manji od brata. Razlika u veličini blizanaca bila je posljedica stanja koje se zove selektivno intrauterino ograničenje rasta, zbog čega Chester nije dobivao potrebne hranjive tvari iz posteljice, čime se zaustavio njegov rast. Zato je u 19. sedmici trudnoće primljena u bolnicu Kings College u Londonu.

– Podvrgnuta sam endoskopskoj laserskoj operaciji koja je izvedena kako bi se bebe odvojile u maternici. To je napravljeno da bi, u slučaju da Chester ne preživi, Otis bio zaštićen od smrti ili trajnog oštećenja mozga, pojasnila je. Nakon operacije, Chester je dobivao u prosjeku 25 grama sedmično, a Otis 100. Kelly je u 28. sedmici trudnoće pukao vodenjak. Podvrgnuta je carskom rezu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kelly Graves (@miracletwins_plus3)

– Otis je rođen prvi i stavljen u inkubator. Onda je stigao i Chester. Imao je upalu tkiva u crijevima i rupu u srcu, koja se srećom zatvorila. Morao je i na operaciju oka. Roditelji imaju i troje starije djece koji još nisu uspjeli upoznati Chestera zbog ograničenja vezanih za koronavirus, ali jedva čekaju da dođe kući.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kelly Graves (@miracletwins_plus3)

– Otis je s nama, ali osjećaj je gorko-sladak jer ne možemo uživati dok obje bebe ne budu s nama, zaključuje majka.

– Znala sam kada se Chester rodio da ćemo dugo ostati u bolnici, ali nikada nisam mislila da neće biti kod kuće za Božić. Srceparajuće je što ga nakon toliko vremena moja djeca još uvijek nisu upoznala. Jedva čekam dan kada ću ga moći izvesti napolje i pustiti mu da prvi put vidi nebo. To je sve što želim, napisala je prije nekoliko dana zabrinuta majka na svom Instagram profilu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kelly Graves (@miracletwins_plus3)

Nadamo se da će Chester što prije pridružiti obitelj čija je priča još jednom pokazala da su čuda moguća i da ljubav sve pobjeđuje!

Izvor: miss7mama.24sata.hr

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti