Snimljena prva klapa serije “Kotlina”, reditelja Danisa Tanovića, za BH Telecom

Piše: Redakcija

U Sarajevu je danas snimljena prva klapa serije „Kotlina“, poznatog bh. reditelja Danisa Tanovića, a u okviru BH Content Lab platforme BH Telecoma.

„Kotlina“ je kriminalistička High End mini serija u pet nastavaka koja, koristeći sistem vrijednosti iz predratnog vremena u sudaru sa kapitalizmom današnjice.

Reditelj Danis Tanović je okupio ekipu izvanrednih glumaca, a snimanje je predviđeno da traje 45 dana. Završetak snimanja serije, koja će se ekskluzivno i premijerno emitovati na servisu MY TV na Moja TV, planiran je u februaru 2022. godine.

Kriminalistička drama „Kotlina“ čiji su kreatori Danis Tanović i Amra Bakšić-Čamo, je jedan od scenarija koji je odabran putem javnog poziva za prijavu scenarija igranih serija i čije se snimanje realizuje putem platforme BH Content Lab kompanije BH Telecom.

Na press-konferenciji koja je upriličena  u Zemaljskom muzeju, obratili su se generalni direktor BH Telecoma Sedin Kahriman i Muamer Hadžović, izvršni direktor za razvoj poslovanja BH Telecoma te reditelj Danis Tanović, producent serije Amra Bakšić-Čamo i glumci Feđa Štukan, Ida Keškić i Boris Ler.

– Ponosni smo, nedostajalo je ovoj zemlji da se ozbiljno ulaze u kulturu. Na nama je teret da napravimo nešto što je jako dobro. Ova serija bi mogla putovati i dalje po svijetu. Prvi dan snimanja je dobro prošao. Sve smo snimili što smo planirali i nadam se da ćemo i u narednom periodu uspjeti održati taj tempo i snimiti sve što je planirano – izjavio je reditelj Danis Tanović.

– Kotlina, magle, desilo se to da imamo najljepšu zimu u zadnjih 20 gdoina. Sarajevo će izgledati kao sretna i vesela kotlina. Danas je padao snijeg. Serija se dešava u pet dana. Teško je kada u cijeloj priči ima i poprilično svjetla i neke vedrine – dodao je reditelj.

Pročitajte još