Jumbo Bosna i Hercegovina podržava Daun sindrom centar u Banjoj Luci

Piše: Redakcija

Kako se bliži kraj godine, kompanija Jumbo Bosna i Hercegovina je svoju misiju širenja radosti podigla za još jedan nivo. U okviru programa društvene odgovornosti, Jumbo je sarađivao sa Daun sindrom centrom Banja Luka kroz mentorski program i robnu donaciju.

DSC je aktivan u Banjoj Luci od 2005. godine. Jedan od njihovih osnovnih ciljeva je rušenje svih barijera i predrasuda prema osobama sa Daunovim sindromom. Centar radi na pružanju mogućnosti integracije i zapošljavanja svojih članova. Kako bi podržao misiju DSC-a, Jumbo Bosna i Hercegovina je organizovao mentorsku aktivnost u poslovnici Banja Luka.

Zaposlenima u Jumbu Banja Luka na jedan dan pridružilo se deset članova Daun sindrom centra podijeljenih u dvije grupe. Svaki član DSC-a je kao mentora imao jednog uposlenika Jumba, koji je rado prenio svoje znanje o svakodnevnm vještinama potrebnim za rad. Mladi članovi DSC-a naučili su kako da slažu proizvode na police, rade na kasi i pomažu u skladištu – sve to uz druženje sa svojim mentorima. Zaposlenici Jumba pružili su punu podršku kako bi članovi DSC-a imali ugodno iskustvo učenja i rada. Nakon uspješno obavljene obuke članovi DSC-a su imali priliku odabrati različite Jumbo proizvode kao što su pribor za pisanje, društvene igre te ostalo što će im koristiti u terapijskim aktivnostima. Odabrane proizvode Jumbo je donirao Daun sindrom centru u Banja Luci.

Roditelji članova DSC-a su izrazili podršku i zahvalnost na realizaciji ove aktivnosti. Takođe, Jumbo kupci u Banjoj Luci su sa entuzijazmom propratili ovaj događaj.

G-din Zoran Jelić, direktor DSC-a, rekao je da su se „članovi DSC-a koji su učestvovali u ovoj aktivnosti odlično proveli i ponijeli sa sobom lijepe uspomene na Jumbo“.

Jumbo Bosna i Hercegovina, dio je BALFIN Grupacije i u službi je ne samo svojim kupcima nego i lokalnoj zajednici. Kompanija planira da i u budućnosti nastavi provoditi slične aktivnosti pomoći ugroženim grupama kao i  naglašavati bitnost ovakvih projekata.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti