Preminuo turski glumac Ayberk Pekcan iz serije “Ertugrul”

Piše: Selma Hodo

Turski glumac Ayberk Pekcan kojeg naša publika zna po ulozi u seriji “Ertugrul” preminuo je u 51. godini života u bolnici u rodnom Mersinu. Naime, glumac se već nekoliko mjeseci liječio od raka pluća koji mu je dijagnosticiran u oktobru 2021. godine.

Glumac je svoju publiku obavijestio o svojoj bolesti odmah nakon što je saznao dijagnozu. Na društvenim mrežama Pekcan je kazao kako bolest u početnim fazama pokazivala nikakve simptome, te se da se u momentu javljanja ljekarima tumor proširio na jetru i nadbubrežne žlijezde.

Ayberk Pekcan rođen je 1970. godine, diplomirao je na pozorišnom odsjeku Univerziteta u Mersinu. Na našem prostoru ostat će upamćen po ulozi Artuk Beya, desne ruke glavnog protagonista Ertugrula. Glumio je još u serijama “Dolina vukova” i “Kad lišće pada”.

(S.H.P)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti