Kako se njeguje Jelena Đoković? Kune se u ove prirodne maske i svoje dobre navike

Piše: Redakcija

Jelena Đoković poznata je kao neko ko jako vodi računa o tome šta jede, ali i koje proizvode koristi. Što se tiče njege i kozmetike, supruga poznatog tenisera ne koristi čak ni parfeme, već eterična ulja, a vrlo slične navike ima i po pitanju njege kože.

Jelena ne koristi hemikalije, već njeguje kožu na prirodan način, a većina njene kozmetike su ulja poput kokosa, jojobe, sjemenki masline ili maline te ulja gospine trave.

Međutim, to nije sve. Jedna od stvari koje radi je i parenje lica što je preporučljivo napraviti s vremena na vrijeme.

U kipuću vodu dodajte nekoliko kapi ulja kamilice, ruzmarina ili limuna, stavite veliki peškirpreko glave i nagnite se nad lonac oko 5 do 10 minuta. Sličan učinak možete dobiti i ako ručnik umočite u toplu vodu, a zatim nježno pritisnete lice, samo pazite na samu temperaturu da ne izgori.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jelena Djokovic (@jelenadjokovicndf)

Piling zobenih pahuljica

Vrlo je važno očistiti pore od šminke i prljavštine koja se nakuplja tokom dana, a u tome može pomoći maska ​​od zobenih pahuljica. Pomiješajte jednake dijelove sirovog meda i zobenih pahuljica. Nanesite ga na lice i ostavite da djeluje 20 minuta. Prije uklanjanja lagano masirajte lice nekoliko minuta. Isperite piling mlakom vodom.

Također možete dodati bijelu glinu (poznatu kao kaolin) u proizvod za piling, koji ima mnoge prednosti, uključujući antibakterijska svojstva detoksikacije.

Soda bikarbona

Možete je kombinirati s vodom da dobijete gustu pastu. Pomiješajte jedan dio vode s tri dijela sode bikarbone kako biste napravili masku od sode bikarbone. Ostavite masku na licu dok se ne osuši, a zatim isperite.

Ovaj tretman može biti vrlo koristan nakon parenja. Umjesto sode bikarbone, za izradu maske možete koristiti bijelu glinu.

Jabučni ocat

Ovo je također dobar dodatak za parenje lica. Nakon što ste naparili lice, nanesite malo jabučnog octa na lice i ostavite da se osuši. Nemojte ga ispirati.

Maska za lice od meda i jaja

Ovo je još jedna sjajna maska ​​koja će zategnuti pore i pružiti potrebnu vlažnost vašoj koži.Pomiješajte 1 kašiku organskog jogurta, 1 kašiku sirovog meda i 1 bjelanjak. Nanesite smjesu na lice i ostavite 20 do 30 minuta. Isperite toplom vodom.

Sok od limuna

Limun sadrži alfa-hidroksilne kiseline koje prirodno pomlađuju kožu. Pomiješajte jednake dijelove limunovog soka, meda i smeđeg šećera (omjer prilagodite po želji).

Zatim uzmite smjesu i njome trljajte lice oko 5 minuta.Možete ostaviti na licu još nekoliko minuta. Zatim isperite i osušite. Također možete pomiješati svježi limunov sok s mlijekom ili ružinom vodicom kako biste stvorili kvalitetan tonik te ga koristite nekoliko puta sedmično.

Eterično ulje čajevca

Kako biste spriječili širenje infekcije i bakterija, koristite ulje čajevca. Budući da je ovo vrlo moćna tekućina i može izazvati reakciju, najbolje ju je razrijediti prije nanošenja na kožu.

Razrijedite ga hamamelisom ili aloe verom, koji dodatno zacjeljuju i imaju hidratantni potencijal, u omjeru 1:9. Razrijeđeno ulje čajevca nanesite vatom na oboljelo mjesto i ostavite da se osuši. Nemojte ga ispirati.

Jelenini bonus savjeti:

1. Pijte puno vode kako bi vaša koža bila hidratizirana. To će vam pomoći ukloniti akne i učiniti vašu kožu glatkom.

2. Održavajte svoje lice i kosu čistima. Operite ruke prije nego dotaknete lice. Često mijenjajte posteljinu kako biste spriječili širenje bakterija.

3. Jedite puno voća i povrća i pobrinite se da unosite dovoljno vitamina A i E kako biste nahranili kožu. Prilikom odabira kozmetičkih proizvoda (kreme, lubrikanti, šamponi, šminka) odlučite se za proizvode na bazi vode (umjesto onih na bazi ulja koji uzrokuju začepljenje i sprječavaju vodu da hidratizira lice).

4. Nemojte nanositi previše šminke i uvijek je skinite prije spavanja.

5. Nemojte istiskati mitesere i prištiće jer možete pogoršati stanje i povećati prisutnost bakterija.

 

Izvor: story.hr

(S.P.)

Pročitajte još