Tužan život diva iz Harryja Pottera: Pet godina je u kolicima i živi u unajmljenoj štali

Piše: Redakcija

Škotski glumac Robbie Coltrane najpoznatiji je po ulozi simpatičnog diva Rubeusa Hagrida iz filmova o Harryju Potteru.

Glumeći čuvara ključeva i posjeda u Hogwartsu zaradio je milione i osvojio srca obožavatelja širom svijeta, no njegov život nimalo ne nalikuje onom tipičnih filmskih zvijezda.

Coltrane, kojemu je danas 71 godina, posljednja dva desetljeća živi u istoj unajmljenoj prenamijenjenoj štali u brdima zapadno od industrijskog dijela Glasgowa i plaća mjesečnu stanarinu u iznosu od hiljadu funti, piše OK Magazine, koji je objavio i prve ekskluzivne fotografije glumčevog doma.

Za časopis je progovorio njegov zabrinuti stanodavac Andrew Edmonstone, inače i aristokrat koji je u krvnom srodstvu sa suprugom princa Charlesa, vojvotkinjom Camilom. Otkrio je povučen i tužni život kojim omiljeni Hagrid živi otkako se pojavio u zadnjem filmu o Harryju Potteru prije 10 godina.

On kaže kako se glumac potpuno povukao iz javnosti i gotovo nikada ne napušta kuću te da ga, iako mu je stanodavac, uživo nije vidio već četiri godine. Prema pričama prijatelja i komšija, glumac je zbog bolnog osteoartritisa već pet godina u invalidskim kolicima te je postao zatvorenik vlastitog doma.

No, glumac se prošle godine ipak pojavio u televizijskom specijalu povodom obilježavanja 20 godišnjice prvog filma iz franšize Harry Potter i šokirao brojne fanove koji nisu znali da je u kolicima.

Pročitajte još