Kao djevojčica je maltretirana zbog mucanja, a sada je jedna od najpopularnijih holivudskih glumica

Piše: Selma Hodo

Britansku glumicu Emily Blunt gledaoci najviše pamte po ulogama u filmovima kao što su “Na rubu vremena”, “Đavo nosi Pradu”, “Nemogući susret” i “Mjesto tišine”, a prije nego što je postala poznata bila je maltretirana zbog mucanja.

Naime, ova popularna glumica ranije je priznala kako se borila s mucanjem. U djetinjstvu joj je bilo teško da izgovori svoje ime i prezime.

-U školi sam uvijek bila na meti i stalno su me maltretirali. Mrzim sve koji maltretiraju druge i koji su bezobrazni, priznala je svojevremeno Blant i dodala kako joj je to bio još veći motiv za savladavanje problema.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Emily Blunt (@emilybluntofficial)

Tokom godina i pomoću glume savladala je mucanje, ali se ono ipak ponekad vrati kada je umorna. Da bi sa svojim iskustvom u savladavanju mucanja pomogla drugima, glumica volontira u upravnom odboru Američkog instituta za mucanje.

Kada je bila mlađa, želela je da postane pjevačica. Snove su joj srušili producenti koji su od nje želeli da naprave Britney Spears.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Emily Blunt (@emilybluntofficial)

-Kad sam shvatila da producenti od mene žele da naprave novu Britney Spears, uplašila sam se. Preko noći sam odustala od pjevačke karijere. Jednostavno nisam bila materijal za novu pop princezu, priča Emily.

Kasnije se pokazala kao izvrsna glumica. Za uloga u filmu “Mjesto tišine” proglašena je najboljom u kategoriji za žensku sporednu ulogu.

 

Pročitajte još