Milla Jovovich moli za pomoć Ukrajini pa spomenula i rat u Jugoslaviji

Piše: I.J.

Gumica i model Milla Jovovich koja je porijeklom istovremeno i iz Ukrajine i Rusije, a čiji je djed bio iz Crne Gore, na Instagramu je komentirala trenutni rat u Ukrajini te ga povezala sa traumama koje je njena porodica doživjela tokom rata na području bivše Jugoslavije.

Jovovich je bila još jedna u nizu poznatih koji su uputili poruke podrške i solidarnosti za ukrajinski narod.

Njena objava dolazi u vrijeme eskalacije nasilja nakon napada koje je naredio ruski predsjednik Vladimir Putin, a ljudi su primorani da bježe u skloništa ili preko granica zemlje.

-Slomljena sam srca i zapanjena pokušavajući da obradim ovosedmične događaje u mom rodnom mjestu u Ukrajini. Moja zemlja i narod su bombardirani, napisala je Jovovich na Instagramu.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Milla Jovovich (@millajovovich)

Kazala je da se njeni prijatelji i porodici kriju te da njena krv i korijeni potiču i iz Rusije i iz Ukrajine.

-Podijeljena sam na dva dijela dok gledam kako se užas odvija, zemlja se uništava, porodice raseljavaju, cijeli njihov život leži u ugljenisanim fragmentima oko njih, poručila je.

U duhu sukoba u Ukrajini prisjetila se događaja u Jugoslaviji tokom 90-ih godina i trauma koje je njena porodica preživjela:

-Sjećam se rata u očevoj domovini bivšoj Jugoslaviji i priča koje moja porodica priča o traumi i teroru koji su doživjeli.

-Rat. Uvijek rat. Lideri koji ne mogu donijeti mir. Beskrajni velikan imperijalizma. I uvijek narod plaća krvoprolićem i suzama, zaključila je glumica u poruci kojom je pozvala na pomoć Ukrajini.

 

Pročitajte još