Unuk brata čuvenog Žike Pavlovića naslijedio glumčev šarm

Piše: Redakcija

Iduće godine bit će tačno tri decenije kako nas je napustio Dragomir Bojanić Gidra, čija slava ni danas ne tamni. Avanture popularnog her Žike Pavlovića rado gledaju i generacije koje se u vrijeme kada je snimana čuvena Žikina dinastija nisu ni rodile.

Glumac neponovljivog šarma ženio se čak tri puta i to uvijek istom ženom, glumicom Ljiljanom Kontić. Njih dvoje su se upoznali na fakultetu, vjenčali 1966. godine, a zatim rastajali i mirili, jer nisu mogli jedno bez drugog. Tokom burnog zajedničkog života dobili su kćerku Jelenu, rođenu 1970. godine.

O tome kakav je Dragomir Bojanić bio u privatnom životu danas najčešće svjedoči Jovan Stojanović, unuk njegovog rođenog brata Milomira. Iako je imao samo sedam godina kada je Gidra preminuo, dobro se sjeća strica kojeg je volio kao djeda.

‒ Često sam ga posjećivao u njegovom stanu blizu Kalemegdana. Kakav je bio u Žikinoj dinastiji, takav je bio i u svakodnevnom životu, nasmijan i vedar. Nikada ga nisam vidio tužnog ili namrgođenog ‒ kaže Jovan.

‒ Nije tačno da je moj deda bio švaler ‒ napominje. On je mnogo volio moju babu Ljiljanu i od te silne ljubavi dolazilo je i do svađe. Zbog toga su se često rastajali jedno od drugog, ali joj se on uvijek vraćao. Nije odlazio zbog drugih žena, to nije istina ‒ ispričao je jednom prilikom unuk brata Dragomira Bojanića Gidre, kome je atraktivan izgled širom otvorio vrata u svijet manekenstva. Proteklih godina radio je brojne kampanje za poznate brendove, revije, a pojavljivao se i u muzičkim spotovima.

‒ Svi znaju ko je Žika Pavlović, jer je ta uloga obilježila jednu eru naše kinematografije. Mnogo je sebe dao u toj ulozi, dosta teksta je i sam ubacio ‒ otkrio je Jovan, za koga kažu da je naslijedio Žikin šarm.

Izvor: hellomagazin.rs

(S.P.)

 

Pročitajte još