Jill Biden na haljini nosila izvezen simbol Ukrajine i poslala jasnu poruku podrške

Piše: S.P.

Prva dama Amerike Jill Biden zagrlila je ukrajinsku ambasadoricu u toj zemlji Oksanu Makarovu, no to nije bio jedini izraz podrške ukrajinskoj ambasadorici i njenom narodu.

Svilena haljina brenda LaPointe koju je nosila slala je jasnu poruku. Osim što je plave boje, na rukavu haljine nalazio se sitno izvezeni suncokret, nacionalni cvijet Ukrajine.

Ukrajina je jedan od najvećih svjetskih proizvođača suncokretova ulja, a ovih dana Ukrajinci bi sadili suncokrete. Umjesto toga bore se protiv ruskih vojnih snaga.

Markarova je stajala, držeći zastavicu svoje zemlje, uz Jill Biden dok joj je Kongres pljeskao. U očima su joj se skupile suze, a prva dama Amerike zagrlila ju je i uputila joj nekoliko ohrabrujućih riječi.

– Mi, Sjedinjene Američke Države, stojimo uz ukrajinski narod, poručio je u tom trenutku s pozornice američki predsjednik Joe Biden.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti