Ukrajinska teniserka ljuta na kolege iz Rusije: Oni do svega ovoga prave šalu i smiju se, pokazuju nepoštovanje

Piše: S.P.

Teniserka rođena u Ukrajini, Eva Lys, istakla je da se mnogi ruski igrači i igračice ponašanju bez imalo poštovanja na turniru u Kazakhstanu, te da se smiju povodom dešavanja u Ukrajini.

Lys je rođena u Ukrajini, ali je otišla u Njemačku kada je imala samo godinu. Njen otac je inače Ukrajinac, pa zbog toga i dalje osjeća privrženost prema ovoj zemlji.

U intervjuu za Eurosport, Lys je istakla da se ruski teniseri i teniserke ponašaju veoma nepristojno, te se smiju na pitanja o sukobu između njihovih zemalja.

– Mnogi ruski igrači pokazuju nepoštovanje prema onima koji osjećaju posljedice dešavanja u Ukrajini. Oni se smiju tamo, prave zabavu od toga. Neki zbog toga nose i trenerke u bojama Rusije.

Ipak, čak i pored ovoga, Lys nije tražila da se oni izbace sa turnira, zapravo, ona ističe da sportisti nisu ništa krivi zbog dešavanja u njenoj zemlji.

– Teniseri ne predstavljaju zemlju na isti način kao i timovi. Mislim da je uredu diskvalifikovati ruske timove, poslati poruku, ali nisam za to da se uradi tako i individualnim sportistima – istakla je mlada Lys.

Pročitajte još