Ni Kate Middleton nije ostala imuna na strahote u Ukrajini: Jednim je detaljem pokazala da misli na njih

Piše: Redakcija

Kako bi i sami iz prve ruke doznali kako najlakše pomoći Ukrajincima, što onima koji su ostali u svojoj zemlji, što onima koji su izbjegli širom Evrope, ali i u Veliku Britaniju, princ William i Kate Middleton ovih dana su posjetili Ukrajinski kulturni centar, smješten u Londonu.

40-godišnja Kate Middleton ponovno je dobro pazila u čemu će se pojaviti, pa je ovoga puta odabrala pulover od kašmira s potpisom Alexandera McQueena, u plavoj boji, baš onakvoj kakva se nalazi na ukrajinskoj zastavi. No, još jedan mali detalj na njenom puloveru otkrio da misli na ukrajinski narod.

Naime, i ona i William na istaknuto mjesto, odmah iznad srca, stavili su bedž s ukrajinskom zastavom. Time su, baš kao i kraljica Elizabeta II prije njih, pokazali da stoje uz Ukrajinu.

Inače, ranije ovog mjeseca, ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski uputio je javnu zahvalu upravo vojvodi i vojvotkinji od Cambridgea, jer su pružili potporu Ukrajini tokom ruske invazije.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti