Ukrajinska influenserica nakon što je preživjela bombardovanje porodilišta rodila zdravu djevojčicu

Piše: Selma Hodo

Povrijeđena trudnica koja je fotografirana nakon bombardovanja dječije bolnice i porodilišta ukrajinskom gradu Mariupolju rodila je djevojčicu.

Mariana Vishegirskaya koja je ukrajinska beauty blogerica i influencerica fotografirana je sa svojom kćerkom Veronikom. Na jednoj od fotografija s njom je suprug Jurij koji je držao njihovo novorođenče.

Vishegirskaya na svom Instagram profilu ima više od 75.000 pratitelja.

Ruska ambasada u Velikoj Britanije na svom Twitter profilu, bez ikakavih dokaza optužila influensericu kako je lažirala svoje povrede. No ubrzo ti tweetovi obrisani s ove društvene mreže.

Napadi koji su se dogodili u srijedu u Mariupolju odnijeli su mnnogo žrtava, saopćilo je gradsko vijeće.

-Napadima na bolnice krši se međunarodno pravo  i ugrožavaju životi. Zdravstveni radnici, bolnice i hitne pomoći, nikada ne bi smjeli biti mete“, stoji u objavi Svjetske zdravstvene organizacije koja je osudila ovaj ruski napad.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti