Najbolji dokaz da nikad nije kasno: Divlji život zamijenio je mirnim tek kada je upoznao nju

Piše: Redakcija

Jason Statham postao je zvijezda nakon što je debelo zagazio u tridesete, a buran život kakav je vodio godinama odlučio je ostaviti iza sebe nakon što je upoznao današnju suprugu – Rosie Huntington-Whiteley.

Svi koji obožavaju lik i djelo Jasona Stathama vrlo će vjerovatno priznati kako ga je teško zamisliti kao mirnog, romantičnog i nježnog porodičnog čovjeka, no akcijska je zvijezda u stvarnom životu poprilična suprotnost likovima kakve najčešće glumi. Zapravo, poprilična je suprotnost i nekadašnjoj verziji sebe, odnosno čovjeku kakav je bio dok nije upoznao ljubav svog života.

Jason i Rosie Huntington-Whiteley zajedno su još od 2009. godine kada su se prvi puta upoznali, a ni 20 godina razlike u godinama nije stalo na put njihovoj sreći, uprkos tome što je malo onih koji su u ovu ljubavnu priču vjerovali još od njenih samih početaka. Ne samo zbog razlike u godinama, već i zbog toga što je njegov život prije nje izgledao potpuno drugačije. Za razliku od svoje supruge koja je planetarno popularna postala vrlo mlada (već je sa 16 godina započela karijeru modela), Jason je počeo glumiti tek nakon što je zagazio u tridesete.

Do tada, život ga je pošteno naučio što znači težak rad i koliko je teško zaraditi novac. Između ostaloga, radio je kao izbacivač u londonskim klubovima, ali i kao (pre)prodavač robe na tržnicama. Možda baš u tome, barem djelomično, leži i razlog zbog čega je toliko dobro odglumio svoju prvu filmsku ulogu u filmu ‘Lock, Stock, and Two Smoking Barrels’ Guya Ritchieja koju je dobio kada je imao 31 godinu. Briljantno odrađen posao donio mu je ulogu u filmu ‘Snatch’, a pojava u ova dva filma vinula ga je u zvijezde.

Jednom kada je stekao svjetsku slavu, bio je nezaobilazna meta na radaru mnogih ljepotica. Nikada mu nije bio problem osvojiti neku od njih, ali mu je zato bilo poprilično teško vezu zadržati. Neko je vrijeme bio u vezi s Alexom Zosman, a nakon što je veza s njom došla svom kraju, upoznao je Kelly Brook s kojom je bio sedam godina. Jason nikada nije volio iznositi detalje o privatnom životu, no javnosti je dobro poznato kako ova veza nije završila na lijep način. Dapače, Kelly nakon prekida nije imala puno lijepih riječi za njega.

Ipak, njegov se život iz temelja promjenio nakon što je kao 42-godišnjak na zabavi u Londonu 2009. godine upoznao Rosie. Ona je tada bila 22-godišnji svjetski poznati model, a hemija među njima dogodila se čim su se upoznali. Jedna od najatraktivnijih anđelica Victoria’s Secreta i Jason već su tada bili čuli jedno za drugo, a gotovo odmah nakon upoznavanja su počeli izlaziti. Za razliku od mnogih drugih slavnih parova, pažljivo su skrivali svoju vezu i nisu brzo izlagali javnosti svoje osjećaje.

Nakon skoro 6 mjeseci veze, par je počeo živjeti zajedno i pojavljivati se u javnosti. Rosie je u brojnim intervjuima priznala kako ju je privukao Jasonov nevjerovatan smisao za humor, a ne slika mačo tipa kakvog glumi u filmovima.

– Kada vas osoba zna nasmijati u pravom trenutku, vaš cijeli svijet se promijeni, priznala je te dodala kako joj je jako važno što uvijek može računati na Jasonovu podršku.

U januaru 2016. paparazzi su uočili dijamantni zaručnički prsten na Rosieinom prstu. Taj prsten, kojeg je Jason platio 350 000 dolara, odlazio je kupovati nekoliko puta, sve dok se u konačnici nije pojavio onaj pravi koji je i kupio. Par je nedugo nakon toga potvrdio da su zaručeni, no pitanja o vjenčanju nisu ni na koji način komentirali. U jesen iste godine Rosie se na crvenom tepihu pojavila s trbuhom, a u junu 2017. rodio se njihov sin — Jack Oscar Statham.

Na društvenim mrežama rijetko objavljuju zajedničke fotografije, osim kada je riječ o posebnim prilikama. Rosie je tako jednom objavila Jasonovu sliku s posvetom: ‘Sretan rođendan ljubavi mog života.’, a Jason je prvi put podijelio fotografiju Rosie kada joj je čestitao na pokretanju njezinog brenda ljepote te napisao: ‘Tako sam ponosan što vidim kako juriš svoje snove i pretvaraš ih u stvarnost. Čestitam, dušo.’

Mnogima je danas inspirirajuće kako njih dvoje, oboje vrlo poznatih ljudi koji su uvijek pod povećalom javnosti, uspijevaju zadržati privatnost svoje veze, a da pritom ne daju povoda za ogovaranje. A trajanje njihove bajkovite romanse govori samo za sebe.

Izvor: story.hr

(S.P.)

Pročitajte još