Evo gdje su danas i šta rade ova preslatka dječica iz filma o Harryju Potteru

Piše: S.P.

Davne 2001. objavljen je prvi film o malom čarobnjaku Harryju Potteru, ‘Harry Potter i kamen mudraca’, nastao prema romanu britanske spisateljice J.K. Rowling.

Nije dugo trebalo da priča o Harryju, njegovim prijateljima Ronu Weasleyju i Hermioni Granger, njihovim avanturama u Hogwartsu – školi vještičarenja i čarobnjaštva – te borba protiv glavnog neprijatelja, zlog Lorda Voldemorta, očara djecu, ali i odrasle širom svijeta. Ukupno je o zgodama malih čarobnjaka snimljeno osam filmova, a glavnu postavu činili su Daniel Radcliffe, Emma Watson i Rupert Grint. Uz njih su se u filmovima pojavila brojna značajna imena britanske glumačke scene, poput Maggie Smith, Helene Bonham Carter i Alana Rickmana.

Daniel Radcliffe

Uloga Harryja Pottera donijela mu je svjetsku slavu, ali i titulu jednog od najplaćenijih glumaca. Ona je ujedno odredila njegovu glumačku karijeru te je i danas poznat upravo po njoj. Nakon Pottera pojavio se u još nekim filmovima, kao što su ‘Žena u crnom’, ‘Ubij svoje najdraže’ i ‘Escape from Pretoria’, no nijedan od njih nije postigao takav uspjeh kao filmovi o najpoznatijem čarobnjaku.

Po pitanju privatnog života vrlo je sramežljiv, ali poznato je da je od 2012. u vezi s američkom glumicom Erin Darke.

Emma Watson

Od poznate trojke iz ‘Harryja Pottera’, najznačajniju je glumačku karijeru nakon čarobnjačke franšize ostvarila upravo ona. Uloga Hermione Granger otvorila joj je vrata brojnih angažmana, a najznačajniji projekti su joj ‘Moj tjedan s Marlyn’ i ‘Charliejev svijet’. Tu su i brojne nagrade struke, a valja istaknuti titulu osvojenu 2015., kada ju je časopis Time svrstao među 100 najutjecajnijih ljudi na svijetu.

Osim toga, imenovana je i UN-ovom ambasadoricom dobre volje za žene te je pomogla pokrenuti kampanju HeForShe.

O svom privatnom životu rijetko govori u javnosti, a poznato je tek da je od 2019. u vezi s američkim poduzetnikom Leom Robintonom.

Rupert Grint

Vjerovatno najpoznatiji crvenokosi dječak s malih ekrana, Rupert Grint, koji je u filmovima o Harryju Potteru igrao Rona Weasleyja, nakon osam snimljenih filmova nije dobio puno uloga. Otvorio je hotel u Hartfordu i četiri godine kasnije ga zatvorio, a čak je razmišljao o tome da se prestane baviti glumom nakon slave koju je postigao filmovima o Harryju Potteru. No predomislio se nakon uloge u psihološkom trileru ‘Servant’ Apple TV-a.

U vezi je s britanskom glumicom Georgijom Groome, a u svibnju 2020. dobili su djevojčicu kojoj su dali ime Wednesday.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti