Hus se prisjetio anegdote s Rahimovskim: “Aki je bio najveći”

Piše: Redakcija

Dodjela nagrade Porin posljednji se put u Osijeku održala 2006. godine, a upravo ondje grupa Parni valjak kući je odnijela statuu u kategoriji Najbolja izvedba grupe s vokalom za singl Prazno tijelo. Porin se sada, 16 godina kasnije, održava u istome gradu, gdje će posthumno biti dodijeljen prerano preminulom pjevaču Parnog valjka Akiju Rahimovskom.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Parni Valjak (@parnivaljak)

Uoči same dodjele gitarist Parnog valjka, Husein Hasanefendić Hus, prisjetio se anegdota s Porina s pokojnim kolegom, kojem će odati počast i na velikom koncertu u Areni Zagreb, ove godine.

“Na jednom od Porina u Opatiji, Aki je bio prezenter zajedno s Alenom Vitasovićem, koji je podižući stalak s mikrofonom, komentirao očiglednu razliku u visini između njih dvojice. ‘Ja sam ipak puno viši’, rekao je Alen, na što je Aki odgovorio: ‘Lako je biti viši, treba biti veći’. Bingo”, ispričao je Hus i dodao da je Aki uistinu bio najveći.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Parni Valjak (@parnivaljak)

Hus je nedavno podijelio još jednu anegdotu o Akiju, koja se dogodila kada je pokojni pjevač tek bio došao u Zagreb.

“Kad je stigao u Zagreb, nije znao hrvatski i trebao je naučiti jezik pa ima jedna dobra anegdota iz tog razdoblja – užasno mu se dopala ona kobasica jeger (jaegerwurst) i jednom prilikom, tek što je stigao, išao je u dućan i tražio 10 deka purgera, a onda mu je prodavačica rekla: ‘Dečec, misliš na jeger?’, što je on i pokazivao. Prepričao nam je to i umirali smo od smijeha”, ispričao je.

Izvor: Index.hr

(I.J.)

 

Pročitajte još