Gdje su danas i šta rade članovi “porodice Milić”?

Piše: S.P.

“Memoari porodice Milić”, porodična TV serija u produkciji nekadašnje Televizije Sarajevo, snimana je i prikazivana 1990. godine, a tema su bili događaji iz svakidašnjeg života. Ukupno je snimljeno 20 epizoda u trajanju od 25 minuta.

Ulogu “glave porodice”, Milana Milića, tumačio je poznati bosanskohercegovački glumac Zijah Sokolović. Ostale glavne uloge igrali su Etela Pardo kao Milanova žena Ana, te Miloš Stojanović i Olivera Rajak kao njihova djeca Saša i Tanja. U seriji je bitan lik i komšinica Mara koju je igrala pokojna Ines Fančović.

Tanja je najmlađi član porodice i ona piše memoare o njihovom životu, a za ljubimca ima zlatnu ribicu Karolinu sa kojom svakodnevno razgovara. Karolini je glas posuđivala Sabrina Sadiković.

A gdje su danas “Milići”?

Zijah Sokolović, danas živi i radi na relaciji Sarajevo – Beograd – Zagreb i našoj publici je dobro poznat. Međutim, ostale ‘članove porodice’ nemamo baš priliku vidjeti svakodnevno.

Etela Pardo, ‘mama Ana’, danas živi u Londonu i ne bavi se glumom. Prema profilu na IMDB –u, glumila je u nekoliko filmova, među kojima je i “Zločin i Kazna” iz 1998. godine.

Miloš Stojanović je početkom rata otišao u Srbiju. Tamo je diplomirao na Akademiji scenskih umjetnosti u Novom Sadu, a 2007. godine režirao je film Šaban – dokumentarac o najvećem romskom muzičaru današnjice, Šabanu Bajramoviću.

Preminuli režiser serije Sulejman Kupusović je prije nekoliko godina izjavio kako o Oliveri Rajak nakon snimanja serije nije više čuo ni riječi.

– Ona je sa porodicom tada živjela u Petrovićima, mjestu blizu Trebevića. Čuo sam da su početkom rata otišli u Novi Sad. Talentirana djeca, poput Olivere, rijetko uspiju da se probiju u glumačke vode. Pretpostavljam da je danas majka i da njena djeca gledaju Memoare porodice Milić, kazao je tad Kupusović.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti