Kim Basinger otkrila zašto se dugo skrivala: Bilo je užasno, nisam izlazila iz kuće

Piše: Azra

Kim Basinger (68) posljednjih se godina rijetko pojavljuje u javnosti, a sad je otvoreno progovorila o poremećaju s kojim se bori.

Glumica, koju su svojedobno proglašavali najljepšom ženom svijeta, gostovala je u podcastu Jade Pinkett-Smith Red Table Talk te priznala da se bori s agorafobijom. Riječ je o vrsti anksioznog poremećaja zbog kojeg osobe izbjegavaju javna mjesta, ali i mjesta i situacije koje kod njih izazivaju paniku.

– Morala sam iznova učiti voziti, godinama nisam htjela voziti kroz tunele u Malibuu. Sve me to činilo nervoznom, za sve sam se morala mučiti da shvatim šta sad trebam činiti, rekla je.

– Nisam izlazila iz kuće, nisam išla na večere. Zbilja je užasno kad osoba koja je živjela kao ja ne zna šta se događa. Sve se ugasilo u meni, dodala je.

U istom podcastu bila je i njena kćer Ireland Baldwin (26) koja je govorila o ovisnosti.

– U mojoj porodici ima puno slučajeva alkoholizma i ovisnosti o drogama. Zbog alkohola i tableta nisam mogla ni spavati, priznala je.

Karijeru Kim Basinger obilježilo je pojavljivanje u Batmanu, ali i jednom filmu o Jamesu Bondu. Ljubila je brojne poznate muškarce, među kojima je bio Richard Gere.

Ipak, najviše pažnje privukao je brak s Alecom Baldwinom, s kojim je dobila Ireland. Upoznali su se na snimanju filma The Marrying Man.

Vjenčali su se 1993., a dvije godine kasnije rodila im se kći. Brak je puknuo 2002. godine na ružan način. Javno su se prepucavali i borili za skrbništvo nad kćeri. Javnost je stala na stranu Kim Basinger nakon što je procurila snimka poziva u kojem Baldwin kćer naziva svinjom.

Baldwin je u boljim odnosima i s kćerkom, iako joj zamjera golišave fotografije na Instagramu.

Agorafobija je skup strahova u svezi s javnim mjestima, otvorenim prostorom i mnoštvom ljudi te s pomišlju da na takvom mjestu nakon iznenadnog onesposobljenja ne bismo bili u stanju pobjeći ili potražiti pomoć.

Čini 60 posto svih fobija otkrivenih kliničkim pregledima, a češća je kod žena. Započinje u adolescenciji ili ranoj odrasloj dobi. Poremećaj često započinje ponavljajućim napadima panike, a drugi simptomi uključuju napetost, vrtoglavicu, blaže oblike kompulzivnog provjeravanja, prežvakavanje ideja, strah od gubljenja razuma i depresiju.

Izvor: index.hr

(S.P.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti