Buran ljubavni život Halita Ergenca: Trudnu suprugu ostavio zbog druge, a saradnja s njim uništila život turskoj ljepotici

Piše: Azra

Halit Ergenc, koji se proslavio ulogom Sulejmana Veličanstvenog u istoimenoj seriji, nedavno je proslavio 52. rođendan.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Halit Ergenç (@halitergencresmi)

Krajem prošle godine, on i njegova 12 godina mlađa supruga Berguzar Korel dobili su treće dijete, kćer kojoj su dali ime Leyla. Par ima od ranije sina Alija, koji je rođen 2010. te sina Hana kojeg su dobili 2020. Upoznali su se setu popularne turske serije ‘Hiljadu i jedna noć’ i vjenčali su se 2009.

Javnost je sa zanimanjem pratila njihovu burnu ljubavnu priču. Naime, u trenutku kada su se zaljubili na snimanju serije, Halit je bio u braku sa 14 godina mlađom glumicom Gizem Soysaldi.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Berguzar Korel (@berguzarkorel)

Osjećali su veliku privlačnost, koju nisu mogli nijekati, pogotovo kada su 2008. zbog posla morali otputovati u Pariz. Berguzar je uskoro ostavila svog dečka, a Halit je zatražio razvod od Gizem koja je tada bila trudna pa je odlučila otići na pobačaj.

Glumac je dao bivšoj supruzi novčanu naknadu od 250.000 lira tokom brakorazvodne parnice kako bi što prije sve okončali. Ipak, ni s novom suprugom nije bilo baš tako bajno jer se brzo nakon njihova vjenčanja 2009. šuškalo da imaju problema.

Glavni krivac je ispala Meryem Uzerli koja je glumila s Halitom u seriji ‘’Sulejman Veličanstveni’’. Turski mediji su pisali da Berguzar izluđuju intimne scene između njih i da se zato razvode.

-Pisalo se da sam kriva za raspad Halitovog braka, pa onda da između mene i Nur, koja tumači lik sultanove prve supruge Mahidevran, ima loših vibracija na setu, da se ne volimo i ne poštujemo. Također da sam lezbijka, ali i da tražim dečka među kolegama glumcima, ali sve to nije istina, otkrila je svojevremeno Uzerli.

Svaka šetnja ulicom joj je uzrokovala stres jer su joj ljudi govorili ružne stvari i nazivali je zlom. To se jako odrazilo na njeno zdravlje i počela je dobivati kilograme.

Uskoro su se glasine o razvodu između Halita i Berguzar pokazale netačnima. O krizi u njihovom braku su turski mediji su pisali i prošle godine kada su glumca povezivali s kolegicom Tubom Büyüküstün

-Trenutno su u pregovorima za zajednički projekt, a nakon castinga jednu su večer ostali na večeri koja je rezultirala romansom. Halit već odavno nije sretan u braku tako da su dva pića bila dovoljna da se prepusti drugoj ženi. Tuba i on su se nakon toga vidjeli još nekoliko puta, no uvijek bi izjavili da je razlog njihovog susreta projekt na kojem će potencijalno raditi. Ona ga je zavela već tokom prvog snimanja, a on se nije ni potrudio da ne posustane, rekao je neimenovani izvor za turske medije.

Berguzar i Halit nisu komentarisali ovo kao ni ranije glasine, a poznati su po tome da se trude zadržati svoju privatnost daleko od očiju javnosti.

Izvor: Story.hr

(E.M.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti