Šokantno priznanje Selme Blair: Počela sam se opijati kao djevojčica, bila sam i silovana

Piše: Azra

Glumica Selma Blair je u memoarima Mean Baby, koje prenosi magazin People, detaljno opisala svoju borbu s alkoholom koja je počela još u djetinjstvu i trajala je nekoliko desetljeća.

– Ne znam bih li preživjela djetinjstvo bez alkohola. Zato je to toliki problem za mnoge ljude. To je stvarno velika utjeha i olakšanje u početku, u mom slučaju u prvih nekoliko godina jer sam s time počela vrlo mlada. Služilo mi je za utjehu, kao mehanizam za suočavanje s problemima, rekla je Selma.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Selma Blair (@selmablair)

Opisala je početke svoje ovisnosti o alkoholu.

– Prvi put kad sam se napila, to mi je bilo otkriće, rekla je 49-godišnja Selma, koja je prvi put probala alkohol za vrijeme židovskog blagdana Pashe. Pila je vino tokom Pashalnog sedera, odnosno obredne večere kojom se obilježava početak Pashe.

– Te godine imala sam sedam godina i na stolu smo imali točenog vina. Niko nije obraćao pozornost na to koliko ja pijem… Napila sam se te večeri. Jako sam se napila. Na kraju su me stavili u krevet pored moje sestre Katie. Ujutro se nisam mogla sjetiti kako sam došla u krevet, rekla je.

Kaže da se u djetinjstvu nije opijala, ali bi popila po gutljaj pića kad god bi je uhvatila anksioznost.

– Obično sam jedva bila i pripita. Postala sam stručnjak za alkoholizam i vješta u skrivanju svoje tajne, rekla je.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Selma Blair (@selmablair)


Njeno alkoholiziranje eskaliralo je u tinejdžerskim godinama. Na jednom proljetnom putovanju je bila silovana nakon što je cijeli dan pila alkohol.

– Ne znam jesu li me obojica silovala, ali jedan od njih definitivno jest. Bila sam mirna i čekala da to prođe. Voljela bih da mogu reći da je ono što mi se dogodilo te noći bila anomalija, ali nije. Silovana sam, više puta, zato što sam bila previše pijana da kažem ‘molim vas, stanite’, rekla je Blair.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Selma Blair (@selmablair)

Glumica kaže da je rijetko pričala o silovanju koje je doživjela, ali je to ključan dio njenih memoara.

– Moja trauma je bila veća nego što sam shvatila. Nisam shvaćala da je taj napad bio bitan u mom životu. Imala sam toliko srama i krivnje. Zahvalna sam što sam se osjećala dovoljno sigurno da to napišem na papir, a onda da o tome pričam sa svojim terapeutom i da se stvarno oslobodim tog srama, ispričala je glumica.

Blair je trijezna od 2016. godine, a pisanjem memoara nada se da će pomoći drugima koji su prolazili ili prolaze kroz slične situacije. Memoari Mean Baby bit će dostupni od 17. maja.

Izvor: index.hr

(S.P.)

Pročitajte još