Robert Dacešin u novoj zanimljivoj avanturi predstavlja ”zemlju koja ne postoji”

Piše: E.M.

Robert Dacešin, Banjalučanin koji je ujedno putnik, poliglot, bloger, teniser, teniski sudija i magistar ekonomije, obišao je neke od najvećih svjetskih atrakcija. Sa svih putovanja nosi zanimljiva iskustva o kojima piše na svom blogu i na zanimljiv način dijeli sa svojih 50.000 Instagram pratitelja.

Ovog puta, Robert je odlučio upustiti se u nešto drugačiju avanturu od onih na koje smo navikli. Naime, odlučio je posjetiti tzv. ”zemlju koja ne postoji”.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Robert Dacešin (@robert_dacesin)

Kako navodi, na svijetu postoji nekoliko skrivenih regija, a Pridnjestrovska Moldavska Republika poznata i kao Transistrija jedna je od njih. Danas broje oko 600.000 stanovnika i imaju sva obilježja jedne države.

-Transnistrija danas ima gotovo sve elemente koji čine jednu državu, počev od policije i sudstva, do vlastite novčane jedinice transnistrijske rublje, sa kojom ćete plaćati na svim mjestima u gradu, ističe Robert.

Interesantno je da imaju i kovanice od plastike koje podsjećaju na novac iz popularne društvene igre ”Monopol” ali su zaista u upotrebi.

Ovo mjesto zarobljeno u vremenu, kako opisuje svestrani Banjalučanin, izgleda interesantno za ljubitelje putovanja, a Robert se potrudio da atmosferu maksimalno dočara, a uskoro sprema i novi video na ovu temu.

Pročitajte još