Ashley Graham otkrila potresne detalje s porođaja blizanaca: Skoro sam umrla zbog krvarenja

Piše: Azra

Manekenka i majka troje djece Ashley Graham (34) otkrila je da je zamalo umrla rađajući svoje blizance. Kako piše magazin Page Six, Ashley se onesvijestila tokom poroda kod kuće i počela jako krvariti. Za Page Six ipak otkrila neke detalje porođaja, između ostalog, kako se on odvio u njenom kupatilu, tačnije u kadi, nakon čega joj je pozlilo.

Graham je priznala da su trudovi počeli kada je otišla u kupatilo. Sinovi su rođeni zdravi i zdravi kod kuće tačno u 3:45 ujutro. Tada je počela Ashleyina drama. Odjednom je, kaže, počela krvariti i onesvijestila se. Medicinski tim koji je pomogao pri porodu morao se usredotočiti na spašavanje njenog života.

-Pogledala sam svoju porodilju i rekla: ‘’Ne osjećam se dobro. Mislim da moram leći’’ i pala sam u nesvijest, rekla je Graham.

-Sve čega se sjećam je da sam osjetila lagan dodir na obrazu, za koji sam kasnije saznala da je bio snažna pljuska, neko me je držao za ruku, čula sam supruga kako se moli. I sjećam se da sam vidjela tamu i nešto što je izgledalo kao zvijezde.

Graham je nastavila da se kasnije probudila i vidjela krv posvuda dok su je svi pokušavali uvjeriti da je sve u redu.

-Nisu mi htjeli reći da sam izgubila litre krvi. Nisu mi htjeli reći da me je jedna od porodilja morala preokrenuti i pritisnuti prstom tačno iznad moje stidne kosti u pokušaju da zaustavi krvarenje, otkrila je Ashley.

Iako su dječaci bili dobro, Ashley je naredna četiri dana ostala prikovana za krevet, a narednih sedam nije mogla hodati. Kod kuće je provela dva mjeseca, a težak porod nagovijestila je i svojom objavom na Twitteru napisavši: “Treba mi vremena da se oporavim i povežem sa svojim mužem i dječacima. Ovo nije bilo lako, ali je bilo vrijedno toga”, napisala je tada.

Pored blizanaca, Graham sa svojim mužem ima i dvogodišnjeg sina Isaaca, a između njihovih rođenja 2021. godine manekenka je imala spontani pobačaj.

Izvor: Miss7mama.24sata.hr

(E.M.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti