U Sarajevu otvoren četvrti OREA Art Market

Piše: I.J.

OREA Art Market i ove je godine mjesto okupljanja najvećeg broja kreativaca u BiH. Sada već tradicionalni događaj koji okuplja i po nekoliko hiljada ljudi, OREA Art Market  i ove je godine pružio sjajnu atmosferu i za učesnike i za posjetioce.

Cjelodnevno druženje na 4. OREA Art Marketu prilika je za kreativce da pokažu šta znaju i umiju, potvrđujući unikatnost  svojih proizvoda sa bh. etiketom. Posjetioci tokom marketa imaju priliku da kupe poklone za sebe i svoje najmilije, ali i da upoznaju nevjerovatne ljude sa sjajnim idejama i proizvodima, a sam događaj otvorila je suosnivačica i brand ambasadorica OREA Art Marketa, Amra Džeko.

“OREA Art Market je poseban događaj i s radošću i ponosom ističem, svake godine raste sve više i više potvrđujući našu osnovnu ideju, a to je promocija i podrška  ovim mladim, hrabrim ljudima, kreativcima koji s ponosom grade svoje jedinstvene brendove” – istakla je Amra Džeko, suosnivačica i brand ambasadorica OREA-a naglašavajući kako je OREA Art Market mjesto susreta, dobre atmosfere i zabave, u kojem jednako uživaju izlagači i posjetioci, a posebno mlade porodice i najmlađi gosti.

Ugođaj za cijelu porodicu, u prekrasnom ambijentu Botaničke bašte Muzeja, bio je upotpunjen ponudom ukusnih delicija iz Bistro Zdravo, Gastro Pub-a i posebno pripremljenih koktela od srane Udruženja barmena ICE, a najmlađi su uživali u Dječijem kutku uz animacije, crtanje na platnu, kreativne radionice, časove pravljenja sapuna uz puno zabave i razne društvene igre.

Ističući kako je OREA Art Market na jednom mjestu okupio veoma značajan broj mladih poduzetnika, koji hrabro i odvažno rade na svojim brendovima, načelnik općine Centar Srđan Mandić izrazio je zadovoljstvo brojnom posjetom koja pokazuje bitnost organizovanja ovakvih susreta koji imaju višestruku važnost i za učesnike i posjetioce, te naglasio kako je zahvaljujući ovom događaju Sarajevo danas srce regije.

Kao i do sada OREA Art Market ima humanitarni karakter jer je sav prihod od prodaje ulaznica i ove godine doniran Udruženju “Srce za djecu koja boluju od raka” za potrebe Roditeljske kuće.  Do sada je kroz ovu humanitarnu akciju OREA Art Marketa, prikupljeno više od 20.000 KM.

Galenika je već drugu godinu zaredom glavni sponzor OREA Art Marketa, a uz vrlo značajnu podršku ove godine su odlučili donirati i simboličnu donaciju za Udruženje Srce za djecu oboljelu od raka i tako pokazali svoju humanost.

„Velika nam je čast da je kompanija Galenika već drugu godinu zaredom, kao platinasti sponzor, dio OREA Art Marketa. Humanitarni karakter ovog događaja za nas ima posebnu važnost, jer je Galenika kompanija koja društveno odgovorno poslovanje drži na vrhu poslovnih prioriteta. Također, Galenika je prepoznala važnost ovog događaja i sa druge strane, a to je pružanje podrške malim privrednicima i kreativcima iz BiH. Galenika postoji već punih 77 godina, a u narednim godinama cilj nam je postati prepoznati kao kompanija – regionalni lider koja djeluje u pravcu društveno odgovornog poslovanja, donosi inovacije i kreira trendove. I ove godine podržali smo Udruženje „Srce za djecu“ jednom simboličnom donacijom, jer Galenika duboko poštuje požrtvovan rad i misiju ovog Udruženja. Smatramo da je pružanje podrške ovakvim projektima, kao što je OREA Art market od izuzetnog značaja kako za cjelokupno društvo, tako i za svakog pojedinca,“ – izjavila je Belma Brkanić, Field Force Manager za BIH u Galenici.

Pored Galenike, Lutrija BiH ove godine donirala je novčani iznos od 6000 KM, pokazujući svoje opredjeljenje da izdvajaju sredstva za one kojima je pomoć prijeko potrebna.

“OREA Art Market nam je jedan od najdražih događaja u godini, jer je tu i naša ambasadorica Amra Džeko, koja je donijela mnogo osmijeha na lica naših mališana. Neizmjerno smo sretni što imamo tako dobre prijatelje, koji su u svakom trenutku uz našu djecu i porodice. Također, uživamo gledati kako ovako dobre priče svake godine postaju sve uspješnije, a ovogodišnji OREA Art Market izgleda još spektakularnije. Hvala svim dobrim ljudima koji su svojom posjetom pružili podršku djeci oboljeloj od raka – izjavio je Fikret Kubat – direktor Udruženja “Srce za djecu koja boluju od raka”.

Prepoznavajući važnost jačanja kreativne industrije i malih obrtnika u BiH, brojni su sponzori već godinama podrška u organizaciji i promociji OREA Art Marketa među kojima su VISA, UniCredit Bank, Bingo i BH Telecom. Za sve posjetioce ove nedjelje Franck i Leda obezbijedili su besplatno osvježenje, a posjetioci su okušali sreću kroz Srećke Lutrije BiH.

OREA Art Market ove su godine podržali i Općina Centar, Casa di CAMPARA, EuroplakatBH, EuroExpress brza pošta, ADRIATIC osiguranje, Gama AA security  i Arton media.

Pročitajte još