Kako danas izgleda dječak s leukemijom čija je slika rasplakala svijet

Piše: Azra

Kaitlin Burge, majka dječaka kome je dijagnostikovan rak, prije nekoliko godina objavila je fotografiju na kojoj njenog dvogodišnjeg sina samo koju godinu starija sestra tješi tokom kemoterapije. Crno-bijela slika dirnula je svijet, a za Becketta i njegovu porodicu danas predstavlja podsjetnik na iscrpljujuću i tešku borbu u kojoj su zajedno pobijedili.

Beckettu je dijagnostikovana akutna limfoblastna leukemija 25. aprila 2018., kad je imao dvije godine. Za cijelu porodicu je to bio šok. Njegova sestra Aubrey je starija samo 15 mjeseci i nije, kaže Kaitlin, ni znala šta se tačno dešava, osim da nešto nije u redu s njenim malim bratom.

-Gledala sam svog sina kako prolazi kroz toliko toga i još se smije. Gledala sam kako moja slatka Aubrey prolazi kroz težak period u svom životu i postaje toliko nezavisna. Vidjela je svog najboljeg prijatelja/brata u stanju koje nijedan brat i sestra nikada ne bi trebalo da dožive-navela je Kaitlin.

Nakon uspješnog liječenja Beckett se vratio u školu, danas je zdrav dječak, u julu puni sedam godina, a Aubrey mu je i dalje najbliža osoba na svijetu.

Kaitlin je dala savjet onima koji se suočavaju sa sličnom situacijom, a nažalost ih ima mnogo – rekla je da je važno da drže glavu gore, da idu iz dana u dan i da se ne plaše da traže pomoć. „Zapamtite da je ovo samo jedno poglavlje u vašem životu i da možete pronaći volju da ga prođete”.

Izvor: nova.rs

(A.Č.)

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti