Sin Elona Muska mijenja spol i odriče se očevog prezimena

Piše: Azra

 

Xavier Musk, 18-godišnji sin Elona Muska, podnio je sudu zahtjev da zakonski promijeni svoj spol iz muškog u ženski, ali i da se liši svog prezimena.

-Ne želim više da živim, a da budem u srodstvu sa svojim biološkim ocem na bilo koji način i u bilo kom obliku ili formi, navodno piše u dokumentima koje je priložio sudu, prenosi “Daily Mail”.

Nejasno je šta stoji iza poteza ovog tinejdžera i to na tako javan način, a nije poznato ni da li je Musk bio upoznat sa planom svog djeteta.

Podsjetimo, najbogatiji čovjek sveta bio je na meti kritika posljednjih mjeseci zbog nekolicine komentara za koje su mnogi tvrdili da su transfobični. Musk se, naime, žalio na ljude koji koriste rodno neutralne zamjenice.

Izvor: Stil.kurir.rs

(E.M.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti