Dramatično spašavanje američke takmičarke: Onesvjestila se i potonula na dno bazena

Piše: S.P.

Jedna američka predstavnica u umjetničkom plivanju Anita Alvarez se onesvijestila za vrijeme takmičenja na Svjetskom prvenstvu u Budimpešti i spasila ju je trenerica koja je uskočila u bazen.

Anita Alvarez je potonula na dno bazena nakon svoje izvedbe u finalu umjetničkog plivanja, a trenerica Andrea Fuentes je uskočila u bazen kako bi se spasila.

– Jako smo se uplašili. Morala sam uskočiti jer spasioci to nisu učinili, izjavila je Fuentes.

Fuentes, obučena u majicu i kratke hlačice, zaronila je do dna i izvukla Alvarez na površinu prije nego su joj pomogli da onesviještenu plivačicu izvade uz rub bazena.

– Bojala sam se jer sam vidjela da ne diše, ali sada je dobro, dodala je američka trenerica. Plivačica je nakon toga odvezena u bolnicu.

Četverostruka osvajačica olimpijske medalje Fuentes je objasnila da je njena plivačica izgubila svijest zbog napora za vrijeme nastupa.

– Samo je imala vodu u plućima. Jednom kada je počela disati sve je bilo u redu, dodala je, kazavši kako će se Alvarez odmarati u četvrtak a u petak bi trebala nastupiti u ekipnom takmičenju, ako joj je doktori dopuste.

Za 25-godišnju Alvarez ovo je treće svjetsko prvenstvo, a već se događalo da izgubi svijest na takmičenju i to u kvalifikacijama za OI prošle godine u Barceloni.

Pročitajte još