Ovo je supruga Zinedina Zidana s kojom je 28 godina u braku: Od njega nije odustala ni u teškim vremenima

Piše: S.P.
Kada je u zimu 1989. sasvim nenadano upoznao lijepu plesačicu Veronique, nije se ni nadao da gleda u ženu svog života. Danas, 31 godinu kasnije, Zinedine Zidane s ponosom i mnogo ljubavi priča o supruzi s kojom dijeli četvero djece i za koju kaže da je stup njihove porodice.

– Šestog februara upoznao sam svoju suprugu i to u Cannesu gdje je začudo padao snijeg. U snijegu sam zagubio svoj sat, a u tom trenutku upoznao sam Veronique. Zajedno smo čak 31 godinu. Mnogo joj toga dugujem. Uvijek sam na nju mogao računati, kazao je francuski bivši nogometaš Zidane za L’Equipe.

Objasnio je da bi njegov život bez Veronique bio izuzetno prazan, te da je upravo ona ta koja je svima veliki oslonac u porodici.

– Uvijek je u svemu bila prisutna i kada smo prolazili teška razdoblja ali i ona prekrasna. Nije odustajala ni u kompliciranim vremenima. Uvijek je bila pozitivna, uvijek uz djecu i mene i gurala nas naprijed. Mnogo joj na tome moramo zahvaliti. Mnogo smo toga proživjeli zajedno i zato joj još jednom kažem hvala. Imamo divnih 28 godina braka, a ona mi je uz majku najposebnija i najvažnija žena u životu, bez zadrške je govorio Zinedine.

Par zajedno ima 27-godišnjeg sina Enza, 24-godišnjeg Lucu, 20-godišnjeg Thea te 16-godišnjeg Elyaza. Nedavno su postali djed i baka, krajem maja kada je njihov najstariji nasljednik dobio kćer Siju.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti