Najslavniji italijanski par, Francesco Totti i Ilary Blasi, se razvode nakon 17 godina braka

Piše: S.P.

Brak legendarnog Francesca Tottija s TV voditeljicom Ilary Blasi je okončan pa je tako došao i kraj bajkovitoj vezi koja se 20 godina odvijala paralelno s italijanskim nogometom i popularnom kulturom.

Oboje su već bili poznati kada su se prvi put upoznali 2002. godine nakon što je Totti već ostavio trag u reprezentaciji Italije te je tada s Romom osvojio Seriju A.

Vjenčali su se 19. juna 2005. godine uz ceremoniju vjenčanja koju je uživo prenosio Sky Sport Italia, a prihod od tog prijenosa otišao je u humanitarne svrhe.

Imaju troje djece, Cristiana rođenog u novembru 2005., sada igrača u omladinskoj akademiji Rome, Chanel u maju 2007. i Isabel u martu 2016. godine.

Njihov odnos također je prikazan u nedavnoj televizijskoj seriji koja se temelji na Tottijevoj karijeri.

Priče o njihovom razlazu kruže još od februara, a šuška se da je Totti imao aferu s Noemi Bocchi, iako je bračni par više puta demantovao te navode.

Međutim, sada je data posljednja riječ budući da je Ilary objavila izjavu kojom potvrđuje da je njen brak s osvajačem Svjetskog prvenstva gotov.

“Nakon 20 zajedničkih godina i troje sjajne djece, moj brak s Francescom je gotov. Proces razvoda ostat će privatna stvar i više neću davati izjave. Pozivam sve da izbjegavaju nagađanja i, iznad svega, poštuju privatnost moje porodice”, napisala je.

Prvobitno je rečeno da će objaviti zajedničku izjavu, ali situacija se nije tako odigrala pa je i Totti kasnije dao svoj komentar.

– Nakon 20 godina zajedno, moja veza s Ilary je nažalost završila. Sve što sam rekao i učinio u posljednjih nekoliko mjeseci bilo je zbog zaštite naše djece, koja jesu i uvijek će biti apsolutni prioritet u mom životu. Pokušao sam prevladati krizu u našem braku, ali danas shvaćam da se izbor razvoda, iako bolan, više ne može izbjeći. Nastavit ću biti ujedinjen s Ilary u odgoju naše prekrasne troje djece, uvijek s velikim poštovanjem prema svojoj supruzi, poručio je Totti.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti