Dejana Rosuljaš: U ljubavi sam lojalna

Piše: E.M.

Dejana Rosuljaš prepoznatljivo je lice TV ekrana. Iako je po struci diplomirana pravnica i magistrica ekonomije, svoju novinarsku karijeru počela je na OBN televiziji, gdje je bila angažirana na brojnim projektima a dugo godina uređivala je svoj talk show ‘’Dejana Talk Show’’ po kojem je postala posebno prepoznatljiva na medijskom nebu. Posljednju godinu dio je Una TV-a, a o karijeri i iskustvima u staroj i novoj TV kući govorila je za “Azru”. Osim toga, govorila je i o promjenama u privatnom životu, a otkrila nam je i ko okupira njenu pažnju već duže vremena.

Nedavno ste boravili na odmoru u Turskoj. Kako ste se proveli i zbog čega ste se odlučili baš za tu destinaciju?

– Bilo je prekrasno. U Bodrum sam išla porodično, moj mali bratić Slaviša je prvi put letio avionom i toliko daleko išao od kuće, tako da je za sve nas bio pravi doživljaj. Inače, Turska je sjajna destinacija za ljetovanje, Turci su izvrsni domaćini i ovaj dio Turske ima ljepše more od Antalijske regije.  S obzirom na slabu ponudu naših turističkih agencija, a da smo mi išli porodično i da nas je bilo mnogo, najlakše nam je bilo uzeti neko već organizovano putovanje, tako da je logičan izbor bila Turska. No, ja sam napunila baterije i odmorila se uz ljude koje volim, tako da je odlazak tamo bio pun pogodak.

Već dugo živite na relaciji Sarajevo-Beograd. Kažite nam kakav je život u koferima? Šta Vam najteže pada?

– Da, tako je već  godinama i navikla sam se. Ništa mi nije teško, čak mislim da mi takav tempo života  odgovara. Sarajevo je moj rodni grad i moja porodica tu živi, a Beograd je predivan grad za koji me veže mnogo stvari, i u kojem se osjećam jako dobro.  Trenutno, Sarajevo i Beograd za mene čine savršenu kombinaciju.

Nakon dugih 17 godina odlučili ste se za novi korak u karijeri. Kako ste se snašli u novoj medijskoj kući? Koliko je bilo teško ostaviti iza sebe sve što ste izgradili i upustiti se u nešto novo?

– Uskoro će godina kako sam dio tima Una TV. Mnogo sam sretna i zadovoljna i smatram da je to bio pravi potez za moju karijeru. Prosto, ja ne gledam na taj način da sam „ostavila sve iza sebe“, jer sve to je dio mene i sve što sam gradila i na čemu sam radila godinama dovelo me do ovog što sam i gdje sam danas. Uz osmijeh  gledam na sve što je bilo i s radošću se sjećam lijepih stvari, poznanstava, projekata i svega što je obilježilo moj 17-godišnji rad na OBN televiziji. Sada je vrijeme za nove stvari, nove ljude i neke veće priče.

Najdraže uspomene koje nosite sa snimanja Vaše dugogodišnje emisije „Dejana Talk show“? Po čemu pamtite rad na tom projektu?

– Mnogo je tu uspomena i predivnih stvari kojih se vrijedi sjećati. “Dejana Talk show” je bio moj najdraži projekt na kojem sam radila duže od deset godina. Generalno, iako sam radila mnoge projekte i veće od njega, mislim da me je upravo “Dejana Talk show” pozicionirao na medijskom nebu i da sam kroz njega osvojila srca ljudi. Još mi ljudi prilaze i prepričavaju neke situacije. Doista, samo lijepe riječi sam slušala i čujem i dan-danas za tu emisiju. Ja ću je pamtiti po mnogo čemu, od toga da smo uradili više od 900 izdanja, da smo pričali o stvarima o kojima drugi nisu, da smo radili razne humanitarne akcije u sklopu kojih smo dodijelili i tri kuće za tri socijalno ugrožene porodice, da smo jedini ugostili u studiju osobe na izdržavanju kazne u KPZ  Zenica, da ne nabrajam dalje, mnogo je priča koje smo ispričali u toj emisiji i kojima smo pomjerili granice.

U pripremi ste novog stana, a čitav proces dijelili ste sa svojim pratiteljima na društvenim mrežama. U kojoj fazi su radovi sada? Planirate li neku posebnu žurku useljenja?

– Da, srećom sam uspjela iskoristiti ljetnu pauzu i više boraviti u Sarajevu, kako bih se bavila uređenjem novog stana. To je bio jedan divan projekt na Instagramu koji je izazvao mnogo pažnje. Do sada smo mogli svakako gledati različita uređenja životnog prostora na Instagramu, čak sam i ja pokazivala uređenje vikendice prije ovoga, no ovo je prvi put da u BiH kroz Instagram platformu publika moze pratiti čitav proces uređenja stana i sa stručne strane, dakle s arhitektima, koji su slobodno mogu reći nadmašili sebe. Ovakav stan zaslužuje žurku, definitivno.

 Kako provodite slobodno vrijeme? Čije društvo Vam najviše prija?

– Slobodno vrijeme najviše volim provoditi na našem porodičnom ranču. Kada uspijem spojiti više dana, onda me usrećuje da otputujem negdje gdje još nisam bila. A već duže vremena svu moju pažnju okupira jedan preslatki, četverogodisnji dječak po imenu Slaviša.

Dejana s bratićem Slavišom

Kakva je Dejana u ljubavi? Šta Vas najviše privlači, a šta odbija kod suprotnog spola?

– Lojalna. Rekla bih da je to osobina koju najviše cijenim i kod suprotnog spola, i uopšteno kod ljudi. Odbijaju me laž, prevrtljivost i manipulacija.

Razmišljate li o starenju? Kako sebe zamišljate u poznim godinama?

– Ne pretjerano, živim u sadašnjosti. Nadam se da ću biti jednako kao i sada, sretna i zadovoljna žena.

Da imate čarobni štapić, šta biste prvo uradili?

– Izbrisala suze s dječijih lica širom svijeta!

 

Pročitajte još