Nakon što je optužen za incest oglasio se Ricky Martin

Piše: Azra

Zbog strašnih optužbi za incest i proganjanje sa kojima se Ricky Martin trenutno suočava, mogao bi da dobije višedecenijsku zatvorsku kaznu, a sada su isplivali i detalji skandala koji već neko vrijeme potresa slavnog Portorikanca.

Naime, 21-godišnji nećak Ricky Martina, Dennis Yadiel Sanchez, kako piše “Daily Mail”, pozivajući se na špansku “Marcu”, optužio je pjevača za incest, a ako se to dokaže, 50-godišnji muzičar bi mogao da dobije i do 50 godina zatvora.

Martin je inače početkom jula dobio zabranu prilaska Sanchezu zbog porodičnog nasilja u Portoriku, ali identitet žrtve nije bio poznat.

Martinov glasnogovornik već je te prve navode o zlostavljanju u izjavi za People nazvao potpuno lažnim i izmišljenim.

Pjevač koji je od 2017. u braku s Jwan Yosef, s kojim ima četvero djece, trebao bi da se pred portorikanskim sudom nađe već 21. jula.

Martinov advokatski tim rekao je za Daily Mail da se tužilac bori s dubokim mentalnim zdravstvenim problemima i odmah je odbacio odvratne optužbe.

Eric Martin ponovio je tvrdnju advokata, rekavši za “Latin Post” da njegov nećak pati od mentalnih problema i da je vrlo siguran da njegov mladi rođak nije govorio istinu.

Ricky Martin se osvrnuo na optužbe na Twitteru.

– Nalog izdat protiv mene temelji se na potpuno lažnim optužbama, pa ću kroz sudski proces odgovoriti s činjenicama i dostojanstvom koje me karakteriše. Budući da se radi o pravnom predmetu koji je u toku, u ovom trenutku ne mogu davati detaljne izjave. Zahvalan sam na bezbrojnim porukama solidarnosti i primam ih svim srcem, napisao je Martin. Dodatne izjave u vezi s optužbama nije davao.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti