Francesco Totti i Ilary Blasi: Kraći brak od karijere u Romi

Piše: L. K. P.

Legendarni italijanski nogometaš Francesco Totti (45) i njegova supruga manekenka i TV voditeljica Ilary Blasi (41) potvrdili su da se razvode nakon 17 godina braka.

–  Proces razvoda ostat će privatna stvar i dalje neću davati izjave. Pozivam sve da izbjegavaju spekulacije i poštuju privatnost moje porodice – jasna je Ilary, koja se oglasila nakon što su se pojavile prve spekulacije o razvodu.

Totti je, također, apelirao na privatnost, posebno u vezi s njihovom djecom.

– Pokušao sam da prevaziđem krizu svog braka, ali danas shvatam da je izbor razvoda, iako bolan, zapravo neizbježan. Sve što sam rekao i učinio prošlih mjeseci bilo je s namjerom da zaštitim našu djecu, koja će uvijek biti na vrhu liste prioriteta u mom životu. Ostat ću blizak s Ilary, kako bismo zajedno odgajali naše troje predivne djece i uvijek ću poštovati svoju suprugu. Vjerujem da će se poštovati naša privatnost, posebno spokoj naše djece.

 

Nagađanja o krahu ljubavi jednog od najpoznatijih italijanskih parova počela su kada se Ilary nije pojavila na proslavi suprugovog rođendana, 27. septembra 2021. Ubrzo nakon toga, obrisali su i zajedničke fotografije na društvenim mrežama.

Italijanski Beckhami

Zajedno su proveli 20 godina, a vjenčali su se u Rimu 2005. godine. Ilary i Francesco imaju troje djece, Cristiana, Chanel i Isabel.

Da li su italijanskim Beckhamima, kako ih mediji nazivaju, presudile bračne nevjere, i to na obje strane, ostaje da se vidi. Mediji u Italiji Tottija već neko vrijeme povezuju sa stanovitom Noemi Bocchi, 34-godišnjom cvjećarkom i strastvenom navijačicom „Rome“, s kojom je on, navodno, imao aferu.

Bocchi se također, navodno, razvodi od svog partnera Maria Cauccija, vlasnika nogometnog kluba „Tivoli“, s kojim ima dvoje djece. Prenose se i glasine da je Blasi također bila nevjerna te da je imala aferu s jednim biznismenom.

Svima je poznata vječna ljubav između „Rome“ i Tottija, a od kluba kome je posvetio cijelu karijeru, jedino je, kako je govorio, više volio svoju Ilary.

Jedan klub, 25 godina vjernosti, 307 golova i 197 asistencija upisao je legendarni Totti. Francesco je rođen 27. septembra 1976. godine u glavnom italijanskom gradu, a s Olimpica je Princ Rima otišao u suzama.

– Došao je momenat za koji sam se nadao da nikada neće doći. Emotivno sam doživio sve što se pisalo o meni. Teško mi je ostaviti iza sebe sve što sam gradio 25 godina. Hvala navijačima za podršku tokom čitave karijere – istakao je tada Totti.

Član prvog tima „Rome“ Francesco je od 1992. godine, a prošao je i sve selekcije reprezentacije Italije. Debitirao je u dresu „Vučice“ 28. marta 1993. godine protiv „Brescie“. S klubom je osvojio Scudetto 2001, Kup Italije 2007. i 2008, a Superkup Italije 2001. i 2007. godine.

Na prvom mjestu su mu, ipak, bili supruga i porodica.

 Prvi sastanak

Totti se svojevremeno prisjetio kako je protekao prvi sastanak sa suprugom. Naime, na prvom sastanku Ilary mu je razbila vrata skupocjenog Ferrarija.

– Otišli smo do restorana koji je tada bio jedini otvoren. Došao sam po nju Ferrarijem i pred restoranom je snažno otvorila vrata i udarila ih u zid. Mogao sam je ubiti u tom trenutku, ali sam se pretvarao kao da se ništa nije dogodilo – ispričao je.

Uz to, prije nekoliko godina govorio je i o intimnim odnosima u braku te je izjavama nasmijao sve.

 

– Uvijek sam za opciju da preuzmem inicijativu u krevetu. Želim intimne odnose svaki dan po cijeli dan. Međutim, moja žena se stalno žali na glavobolju. Kada se sve zbroji, imamo odnose tri puta sedmično. To i nije tako loše – kazao je.

 Kraći brak od karijere u „Romi“

Znala je Ilary ranije svojim kontroverznim izjavama podići prašinu.

– Smatram slobodu biranja seksi. Stvari s Francescom funkcioniraju, ali u životu se nikad ne zna. Sve se može promijeniti. Ja želim biti nezavisna i ne biti obješena na muškarca – izjavila je svojevremeno.

Blasi je poznata po tome da veoma često skreće pažnju javnosti kako svojim postupcima, tako i provokativnim izdanjima. Na javnim događajima pojavljuje se u provokativnim haljinama s dubokim izrezom na leđima, toliko dubokim da se može vidjeti da nema donje rublje na sebi.

Nedavno je skrenula pažnju javnosti nakon strastvenog poljupca s Michelle Hunziker, švicarskom glumicom, modelom i bivšom suprugom Erosa Ramazzottija.

Blasi je šokirala italijansku javnost poljupcem pred kamerama, a sudeći prema reakciji Hunciker, i nju je šokirala svojim potezom.

Televizijsku karijeru počela je 2001. godine, malo ranije nego što je upoznala legendarnog „Rominog“ kapitena, koji je fudbalom prestao da se bavi 2017. godine.

Kako stvari stoje, Tottijev brak s manekenkom trajat će kraće nego igranje u „Romi“, gdje je samo u seniorskom timu proveo 25 godina.

Pročitajte još