Jennifer Lopez: Žena koja je rekla „da“

Piše: L. K. P.

Jennifer Lopez 24. jula slavi 53. rođendan, a kao bomba odjeknula je vijest da su se 16. jula latino diva i njen izabranik Ben Affleck zakleli na vječnu ljubav, vjenčajući se, ni manje ni više, u Las Vegasu, bez ikakve pompe.

Lopez je putem svoje platforme “On The JLo” obavijestila fanove o vjenčanju i ispričala sve o njenoj i Afleckovoj ponoćnoj ceremoniji u maloj bijeloj vjenčanoj kapeli u Las Vegasu. Nedjeljno izdanje njenog ličnog biltena za fanove uključivalo je slike s vjenčanja i iskrenu priču o njenom putovanju do oltara, koji je potpisala “gospođa Jennifer Lynn Afleck”.

Na ekskluzivnim slikama i videosnimcima, Lopez je nosila dvije različite haljine, od kojih jednu opisuje kao “haljinu iz starog filma”. Tradicionalna bijela haljina bez rukava ima dubok dekolte, uklopljen struk i elegantan dijamantski uzorak. Čini se da se i glumica “Marry Me” tokom noći presvukla u haljinu bez naramenica s dugim čipkastim rukavima, u kojoj je napravila i selfi s mladoženjom.

Ljubav vrijedi čekati

Paru su se u kapeli pridružili pjevačicina majka i njeni 14-godišnji blizanci, Emme i Max Muniz.

– S najboljim svjedocima koje ste ikada mogli zamisliti, haljinom iz starog filma i sakoom iz Benovog ormara, čitali smo vlastite zavjete u maloj kapeli i jedno drugom darivali prstenje koje ćemo nositi do kraja života. Na kraju je to bilo najbolje moguće vjenčanje koje smo mogli zamisliti. Ono o kakvom smo davno sanjali i ostvarili u očima države, Las Vegasa i ružičastog kabrioleta. Ljubav je sjajna stvar, možda i najbolja, i vrijedi je čekati – zaključila je objavu.

Nedavno je na Instagramu objavila video kojim najavljuje novu kolekciju svog brenda „JLo Beauty“. U novom teaseru kampanje Lopez je pozirala u oskudnim bikinijima i kostimima.

Uz pjesmu „Sexy Body“, u kojoj gostuje Pitbull, u videu se pojavljuju riječi „Body“, „Jlo“ i „Booty“, a latino diva ponosno je pokazala svoje isklesano tijelo, preplanuli ten i zavidnu figuru.

Nagađa se kako će njen novi projekt sadržavati ulja, kreme za samotamnjenje, balzame, serume, losione, bronzere i kreme sa zaštitnim faktorom.

Ispod ovog atraktivnog teasera dobila je više od 19 hiljada lajkova, a mnogi su joj u komentarima pisali kako jedva čekaju da izbaci nešto novo.

Kako si zgodna

„Ben Affleck mora biti najsretniji čovjek na svijetu“; „Kako si zgodna!“; „Jedva čekam da nešto novo izađe“; „Imaš najseksi tijelo“, neki su od komentara.

Jennifer je svoj beauty brend lansirala u januaru prošle godine, kada je otkrila kako su za tajnu njenog mladolikog izgleda zaslužni maslinovo ulje i krema sa zaštitnim faktorom te da nikada nije koristila botoks.

Prezgodna i besprijekorno fit, kakva je bila i na početku karijere, izgleda kao da se do danas nije ni najmanje promijenila. O njoj se zna gotovo sve, jer kao glumica i pjevačica već duže od tri desetljeća vlada showbizz scenom te mnogi smatraju kako joj nema ravne. S druge strane, ima onih koji smatraju kako ima i boljih umjetnica, no i dalje joj skidaju kapu za sve što je napravila.

Na Instagramu ima milione pratitelja, iza nje su brojni albumi i filmovi, ali i vrlo uspješna beauty kampanju te mnogi projekti i saradnje, jer slavnu “Jenny From The Block” danas žele baš svi.

Tako je bilo i s muškarcima, a ljepotica iza sebe ima tri propala braka i dvoje djece s latino zvjezdom Marcom Anthonyjem s kojim je zbog toga ostala u vrlo prijateljskim odnosima. Sada je Jennifer izgovorila sudbonosno „da“ četvrti put svom bivšem zaručniku Benu Afflecku.

Tijelo koje izaziva zavist

Njeno tijelo mijenjalo se kroz godine, no i u šestom desetljeću izaziva zavist.

Njena izvajana stražnjica oduvijek joj je bila zaštitni znak i nije se stidila ogoljeti je čak ni u vrijeme kada taj atribut nije bio toliko poželjan kao što je sada.

„Jenny From The Block“ dokaz je toga da žena u pedesetima može izgledati kao da joj je 20, ali uz mnogo truda i rada. Tajna njenog senzacionalnog izgleda krije se u kombinaciji dobro raspoređenih obroka ograničenog kalorijskog unosa, mnogo kvalitetnog sna i napornih treninga koje za slavnu pjevačicu organiziraju trener David Kirsch i trenerica Tracy Anderson.

J.Lo svakodnevno unosi otprilike 1.400 kalorija, redovno provodi vegansku detoksikaciju, izbjegava kofein i alkohol u širokom luku, pije mnogo vode i izbjegava sunce.

Ples je još jedan način pomoću kojeg Jennifer ostaje u fenomenalnoj formi. Godine 2016., rekla je za časopis „Hello!“ kako je sto posto uvjerena da je vježbanje dio onoga što je čini toliko sretnom.

Spavanje je održava mladom

– Ples je uvijek bio ogroman dio mog života i odvajanje vremena za pokretanje tijela i za nešto što je toliko dobro za mene ključno je za moju sreću – rekla je pop diva.

Jennifer je i san jednom prilikom opisala kao svoje „oružje“ u borbi protiv starenja. Govoreći o tome kako je spavanje održava mladom, rekla je:

– Volim dobrih devet ili 10 sati, ali nikad to ne mogu dobiti. Dakle, sedam ili osam je obavezno. U suprutnom se jednostavno ne osjećam dobro. Počinjem ludjeti, emocionalna sam i stalno se osjećam umorno.

Ono što nikad ne radi je odlazak na spavanje a da nije prethodno skinula šminku. Ovo je jako važno želite li imati lijepu i mladu kožu poput J.Lo.

– Nikad ne idem u krevet bez da skinem šminku. Također, obavezno nanesem noćnu kremu za hidrataciju kože – rekla je Jennifer.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti