Večeras koncert Amire Medunjanin u Stocu

Piše: Azra

Svjetski priznata umjetnica Amira Medunjanin nastupit će večeras, 30. jula na petom izdanju Festivala Iskre budućnosti by BH Telecom! Na gitari će je pratiti sjajni Boško Jović.

Sarajka čije je ime postalo sinonim za sevdah i sevdalinku, već je dugi niz godina jedna od najpoznatijih interpretatorica tradicionalne bosanske muzike. Ističe se jedinstvenom emocijom i inovativnošću kojom pristupa sevdahu, karakterističnim stilom izvođenja kojim je udahnula novi život višestoljetnoj tradiciji te iskrenom ljubavlju prema poeziji i muzici. Usporedbe s Cesariom Evorom i Billie Holiday ponajprije odražavaju način na koji Amira transformira sevdah iznutra, konstantno pronalazeći novi kontekst i formu, te ‘uzburkavajući’ uobičajeni stil izvođenja, definiran kroz stoljeća.

Nakon rasprodanih koncerata širom regije ova velika umjetnica stiže u Stolac na zatvaranje festivala Iskre budućnosti by BH Telecom.

Kako muzički kritičari opisuju: njene pjesme tjeraju na smijeh, na plač, na pjevanje i na šutnju, od „Što te nema“, preko „Kradem ti se u večeri“, „Kafu mi, draga, ispeci“, „Ja izlezi Gjurgjo“ do „Moj dilbere“ i mnogih drugih…

Stolac očekuje iznimna večer puna emocija i neponovljivih muzičkih trenutaka uz Amiru Medunjanin i Boška Jovića. Koncert počinje od 21h, a ulaznice su dostupne na vratima festivala (Gradska kafana Stolac).

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti