Luksuz porodice Schumacher na španskom raju od 35 miliona eura

Piše: Azra

Zdravstveno stanje Michaela Schumachera je jedna od glavnih tema u svijetu sporta još od 2013. godine, kada je legendarni Njemac doživio tešku nesreću na skijanju, ali je u međuvremenu pažnju privukla i njegova supruga Corinna.

Kako je prenosi njemački magazin „Bunte“, 53-godišnja Njemica je odlučila da porodicu iz Švicarske preseli na Majorku.

Nakon što je 2017. kupila vilu od 32 miliona eura od Florentina Pereza, prvog čovjeka Real Madrida, Corinna je odlučila da je došao trenutak da posjed na ovom španskom otoku dodatno proširi.

Tako je četiri godine kasnije za tri miliona eura svom posjedu dodala i imanje od 5,4 hektara koje se nalazi u blizini vile, a godinu dana kasnije je pala i odluka da ova kuća dobije znatno veću ulogu od prvobitno planirane. Naime, kako navodi ovaj portal, Majorka će postati nova rezidencija porodice jednog od najboljih vozača u historiji Formule 1, bar tokom zimskih mjeseci.

Takođe, navedeno je i da je Michael već posjetio ovo imanje, a ono bi trebalo da predstavlja “novi život” kako za njega, tako i za ostatak porodice.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti