Njena djevojčica je odrasla: Angelina Jolie ne skriva oduševljenje zbog velikog događaja u porodici

Piše: S.P.

Slavna glumica uvijek stavlja svoju djecu na prvo mjesto, a ljepotu majčinstva je doživjela kada je posvojila kćer Zaharu (rođena je u januaru 2005. u Etiopiji). Ona se sada sprema pohađati Univerzitet Spelman u Atlanti, a veliku vijest u porodici otkrila je njena majka tokom vikenda

– Zahara sa svojim Spelman sestrama! Čestitke svim novim studentima koji počinju ove godine, napisala je Angelina Jolie u opisu fotografije na Instagramu. Vrlo posebna stvar i čast je imati člana porodice kao novu Spelman djevojku, dodala je glumica.

HBCU je opisan kao ‘liberalni umjetnički afroamerički koledž ili univerzitet za žene’ koji su među ostalim završile autorica Alice Walker, dobitnica Pulitzerove nagrade, i zvijezda ‘The Cosby Showa’ Keshia Knight Pulliam.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Angelina Jolie (@angelinajolie)

Angelina je više puta isticala kako želi da njezina djeca poznaju svoje kulturno nasljeđe, pa je 2017. otputovala u Zaharinu rodnu zemlju na godišnjicu njenog posvojenja. Prema Zahari je i nazvala humanitarni program u Etiopiji posvećen izliječenju ljudi od tuberkuloze.

Glumicina kćer se pojavila u nekoliko filmova, među kojima je ‘Maleficent’ iz 2014., a posudila je i glas u crtiću ‘Kung Fu Panda 3’. Osim nje, Jolie s bivšim suprugom Bradom Pittom ima blizance Vivienne i Knoxa (14), Shiloh (16), Paxa (18) i Maddoxa (20).

Izvor: tportal.hr

(S.P.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti