Kako se brzinski našminkati po ovim vrućinama u 5 jednostavnih koraka

Piše: Azra

Nanošenje šminke u ljetnim mjesecima zna biti pravi izazov. Nošenje teškog pudera, tamnih kontura i općenito jakog makeup-a nikome nije prioritet kada temperature dođu do +30 °C, ali to ne znači da se moramo u potpunosti odreći makeup-a. Važno je pronaći proizvode koji gotovo da se i ne osjećaju na koži i koji se odlično ponašaju na koži za vrijeme ljetnih vrućina, kao i pogoditi nijanse koje će na licu djelovati vrlo umjereno, prirodno i osvježavajuće  Zamisli ovaj prizor – vani je toliko vruće da se oznojiš 2 minute nakon tuširanja, jedva si smogla snage spremiti se za posao, podižeš kosu u visoki rep kako ti se ista ne bi lijepila za kožu, a onda dolazi trenutak kad se moraš našminkati. Zvuči kao noćna mora? Nikako ne želimo da ti šminkanje bude noćna mora, čak ni po najvećim vrućinama. Kao i u svemu u životu, za šminkanje u ljetnim mjesecima potrebno je biti mudar, poznavati nekoliko trikova, naravno, koristiti odgovarajuće makeup proizvode koji će ti olakšati posao. Cilj šminkanja ljeti nije da se zacementiraš puderom i hrpom drugih proizvoda koji će se kako dan bude prolazio jednostavno otopiti s lica, već da odabereš lagane, prozračne proizvode u minimalnim količinama, ali kojima ćeš postići maksimalan učinak. Sigurno si već čula za termin ‘no makeup makeup’, a sada je vrijeme da ga primjeniš u svakodnevnoj beauty rutini.

Teški makeup odavno je out, a sve više žena umjesto pudera bira obojene preparativne proizvode laganih tekstura koji istovremeno prikrivaju nedostatke i hrane kožu. Na ovaj način ćeš, što se kaže, ubiti dvije muhe jednim udarcem. Predlažemo ti da posegneš za korektivnom tintom koja sadrži moćne aktivne sastojke koji prodiru duboko u kožu te je dovoljno tonirana da prekrije vidljive tragove umora na koži.

Oči naglasi nježnim, pastelnim tonovima. Nakon što si prikrila podočnjake i eventualne nepravilnosti na licu, vrijeme je da naglasiš oči. Kao što smo već ranije napomenuli, nemoj pretjerivati s proizvodima. Umjesto da iscrtavaš oči crnim tušom ili olovkom koji mogu izgledati prenapadno, predlažemo da posegneš za pastelnim sjenilom u ružičastoj, bež, smeđoj ili beskvastoj nijansi koji će suptilno istaknuti oči i dati svježi izgled cjelokupnom makeup look-u.

Maskara je uvijek dobra ideja i to je jedan od makeup proizvoda kojeg se ni jedna žena ne bi trebala odreći. Čak i ako nemaš nikakav drugi makeup na licu, malo maskare u trenu će podignuti tvoje trepavice, istaknut će tvoje oči i dati im zavodljivi izgled. I zato bi se maskara trebala nalaziti u tvojoj kozmetičkoj torbici u bilo koje doba godine, bilo ljeto ili zima. Naravno da je prilikom odabira odgovarajuće maskare prioritet da ista trepavice čini voluminoznijima, dužima i uvijenijima, no uvijek je plus ako maskara hrani trepavice i potiče njihov rast.

Odaberi matte ruž koji uspješno odolijeva vrućinama. Iako sjajni ruževi pružaju svježi izgled, nerijetko se događa da nisu toliko dugotrajni koliko bismo mi to voljeli, a posebno pri visokim temperaturama. Stoga su matte ruževi puno bolja opcija. Ako ne voliš suhi osjećaj na usnama, preko matte ruža uvijek možeš nanijeti balzam za usne.

Odaberi ruž u svjetlijoj nijansi poput ružičaste kako bi postigla što prirodniji izgled

Ne zaboravi fiksirati makeup Kako bi bila sigurna da će tvoj makeup izdržati cijeli dan i da ga znoj neće otopiti, uvijek možeš setirati makeup transparentnim puderom u prahu. Ovo pravilo vrijedi samo ukoliko si prethodno nanijela puder, no ukoliko si poslušala naše savjete i koristila minimalno proizvoda na licu, svoj look možeš zaštititi nanošenjem spreja za fiksiranje šminke. Sprej će omogućiti da tvoj makeup izgleda hidratantnije i prirodnije, a ujedno će ga i zaštiti od vrućine.

Izvor: miss7.hr

(S.B.)

Pročitajte još