Preminula poznata holivudska glumica, dugo se borila s teškom bolešću

Piše: Azra

Holivudska glumica Robyn Griggs, poznata po ulogama u sapunicama “Drugi svijet” i “Jedan život” preminula je u subotu u 49. godini života. Vijest o njenom odlasku objavljena je jučer na njenoj Facebook stranici.

Robin je imala zdravstvenih problema, borila se sa rakom grlića materice, o čemu je otvoreno govorila na društvenim mrežama.

Griggs je prošlog mjeseca objavila da su joj dijagnostikovana četiri nova tumora. Robin je debitovala kao Stefani Hobart u seriji “Jedan život” u aprilu 1991. i pojavila se u šest epizoda. Godine 1993. glumila je Megi Kori u filmu “Drugi svijet”, ulogu koju je igrala dvije godine. Rođena je 30. aprila 1973. godine u Pensilvaniji.

Počela je da radi u pozorišnim produkcijama za djecu prije nego što se pojavila u Nickelodeonovom programu “Rated K”, programu koji je trajao od 1986. do 1988. godine.

Nakon uloga u sapunicama, Grigs je glumila u žanrovskim filmovima kao što su “Teške povrede” (2003), “Mrtvi klovnovi” (2004), “Odsustvo svjetlosti” (2006) i “Hellveek” (2010).

– Mislim da me je gluma u ​​sapunicama naučila disciplini. Osjećam da mi je to pomoglo da shvatim da mogu igrati bilo koju ulogu, sve dok sam odvojila vrijeme da razumijem taj određeni lik, rekla je u intervjuu za “Call Me Adam” 2021. godine.

Griggs je 2020. godine dijagnostikovan stadijum 4 endocervikalnog raka, a ona je otišla u bolnicu samo nekoliko dana prije smrti, navodi se na njenoj Fejsbuk stranici.

– Volim da se smijem, to je moj način da se nosim, ​​pa sam se potrudila da nađem nešto smiješno za razmišljanje, rekla je ona u prošlogodišnjem intervjuu o borbi protiv raka tokom pandemije.

Izvor: www.cdm.me

(S.P.)

Pročitajte još