Na naslovnici poslije 6 godina skrivanja od javnosti: Operacijom je izobličila lice, a sada je novim fotkama srušila mreže

Piše: S.P.

Linda Evangelista iznenadila je izgledom na naslovnici britanskog izdanja magazina Vogue za septembar. Otkrila je kako je za snimanje omotala lice elastičnim trakama, te je otvorila dušu o svojoj borbi da ponovo zavoli sebe nakon kozmetičke procedure koja ju je ostavila, kako je kazala “trajno deformiranom” i “brutalno unakaženom”.

Poznata 57-godišnja manekenka i fotomodel zadnjih 6 godina se skrivala nakon što je imala rijetku rekciju na tretman CoolSculpting koji je trebao smanjiti njene masne stanice. No, umjesto toga, masne stanice su narasle.

Bila je na dvije liposukcije kako bi pokušala riješiti problem. U februaru je najavila da više neće živjeti skrivajući se. Nedavno se vratila modelingu i izgleda fantastično na naslovnici najnovijeg britanskog izdanja magazina Vogue – objavio je DailyMail.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by British Vogue (@britishvogue)

Kazala je da njena čeljust i vrat ne izgledaju tako u stvarnom životu, već da je vizažist koristio traku i elastične vrpce, koje je pokrila šalovima i šeširima, kako bi joj zategnule lice.

Objasnila je kako se dalje trudi da voli sebe nakon što je postala depresivna nakon neočekivane reakcije na tretmane, te da je korištenje trake riješilo da se osjeti samopouzdanje dok ponovo radi ono što najviše voli.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by British Vogue (@britishvogue)

Tokom 90-ih godina bila je jedna od najpoznatijih supermodela, krasila je naslovnice najpoznatijih svjetskim magazina, te je nosila revije za modne kuće Chanel, Valentino, Dolce&Gabbana, Ralph Lauren, Giorgio Armani…

Prestala je raditi 2016. godine, sve dok nije na Instagramu objavila zašto se odlučila povuci dalje od očiju javnosti.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by British Vogue (@britishvogue)

Tužila je kompaniju Zeltiq Aesthetics za 50 miliona američkih dolara zbog štete koja joj je nastala jer nakon tretmana CoolSculptinga više nije mogla raditi s obzirom na to da su rezultati bili suprotni onima kako je tretman reklamiran.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by British Vogue (@britishvogue)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti