Kćerka Kurta Cobaina i Courtney Love ima 30 godina, evo kako danas izgleda

Piše: Azra

Kćerka legendarnog muzičara Kurta Cobaina i Courtney Love, proslavila je svoj 30. rođendan, a nakon životnih nedaća otkrila je kako se prije deset godina uopće nije nadala da će dočekati ovaj dan.

Osnivač grupe Nirvana je bio poznat i po svojoj romansi sa Courtney Love. U vrijeme kada se par upoznao, Love je već bila poznata glumica, dok je Cobainova Nirvana postajala sve slavnija.

Njih dvoje proveli su dvije godine u braku, te zajedno dobili i kćerku Frances Bean Cobain. Ona je imala samo godinu dana kada je u 27. godini života Cobain počinio samoubojstvo. U emotivnoj objavi na svom Instagramu, Frances je otkrila kako je gubitak oca definisao njen život.

– Uspjela sam. Iskreno, 20-godišnja Frances nije bila sigurna da će se ovo dogoditi, početak je njene objave uz niz fotografija.

– U to vrijeme, intrinzični osjećaj dubokog samoprijezira diktiran nesigurnošću, destruktivnim mehanizmima suočavanja i sa više traume nego što su moje tijelo ili mozak mogli podnijeti, utjecali su kako vidim sebe i svijet – kroz leću ljutnje zbog toga što živim život s toliko haosa i vrste boli povezane s tugom koja se činila neizbježnom, nastavila je umjetnica, aludirajući na gubitak oca u tako mladoj dobi.

Frances, koja se godinama borila sa zloupotrebom droge i mentalnim problemima, opisala je i kako je “događaj u avionu koji je približio smrti”, bio trenutak kada je počela osjećati zahvalnost za svoj život.

– Drago mi je što sam dokazala da sam bila u krivu i što sam pronašla načine kako pretočiti bol u znanje, dodala je.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Frances Bean Cobain (@thespacewitch)

U ovom novom poglavlju života, jedinica preminule muzičke legende izjavila je kako se “nada da će ostati meka bez obzira na to koliko se svijet s vremena na vrijeme može činiti teškim, uživati ​​u sadašnjem trenutku s poštovanjem, obasipati voljene ljude s više zahvalnosti nego što bi riječi to ikada mogle iskazati i ostaviti prostor za nastavak učenja”.

Između ostalog, na fotografijama koje je podijelila, Frances pozira i sa svojim novim dečkom Rileyjem Hawkom.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Frances Bean Cobain (@thespacewitch)

To je njena prva veza nakon što je podnijela zahtjev za razvod od bivšeg supruga Isaiaha Silve.

Brak koji je trajao dvije godine okončan je na prilično buran način, a između ostalog vodio se spor i oko Cobainove slavne gitare za koju je Silva tvrdio da ju je dobio kao “vjenčani dar”.

Frances je zanijekala da mu je ikada dala gitaru, a ubrzo nakon toga predmet je stavljen na aukciju.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti