Najbolja rukometašica svijeta svih vremena Svetlana Kitić: Neobično je ljudima da radim u pekari

Piše: Azra

Najbolja rukometašica na svijetu svih vremena Svetlana Ceca Kitić (62) posljednjih godina promijenila je život iz korijena.

Otvorila je pekaru na Novom Beogradu u kojoj radi s kćerkom Marom, a već nakon mjesec dana proširile su posao ponudom kuhanih jela.

– Krenula sam u ovaj posao jer mi je bilo dosadno. Iz sporta sam izašla prezasićena, u rukometu sam bila 45 godina i pauze sam pravila samo kad sam rađala djecu. Loptu više nisam mogla da pogledam. A i htjela sam da se odmorim. I odmarala sam se, a korona je produžila odmor. Nakon sportske karijere, željela sam da radim nešto. Moj kum Radivoje Korać rekao mi je da otvara pekaru s još dvojicom saradnika i pozvao me da budem četvrti partner. Prihvatila sam – iskreno priznaje Svetlana Kitić za “Blic”.

Posla se ne stidi i ponosno ističe kako izgleda njen radni dan.

– Radila sam, prodavala peciva i kruna s glave mi nije pala, jer ipak sam ja krunisana kraljica. Svidjelo mi se. Ništa mi tu nije bilo strano. Radilo se dosta, ali bila sam u kontaktu s ljudima, što mi je prijalo jer sam oduvijek timski igrač. Kada se ta naša četvorka razišla, uz pomoć drugog prijatelja, Gagija, iznajmila sam prostor i otvorila svoju pekaru. Samo kvalitet je važan. Nikada ne bih davala proizvode od jučer. Nisam ni skupa. Burek se sviđa mušterijama. Imam stalnu klijentelu. Ne planiram da se obogatim od pekare, niti to mogu.

Čujem ljude kako govore: “Ne mogu da vjerujem da me služi Ceca Kitić”. Ja ne služim već prodajem pecivo i kažem: “Izvolite.” A šta i ako služim? Bila sam najbolja na terenu, ali nikad nisam živjela niti živim za prošlost. Djecu sam vaspitavala da se ne živi od stare slave. Idem danas misleći na sutra i ne obazirem se na jučer. I uživam u svom poslu – ponosno ističe najbolja rukometašica svih vremena.

Djeca su joj danas velika: sin Nikola (40) zaposlen je na aerodromu, kćerka Sandra (24) je na kruzeru u Njemačkoj, a sa starijom Marom (34) radi u pekari.

Izvor: hellomagazin.rs

(S.P.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti