“Kada nemoguće postane moguće” by Fikreta Karić Hodžić, književnica oboljela od cerebralne paralize

Piše: L. B.

Književnica, oboljela od celebralne paralize,  Fikreta Karić Hodžić u braku je sa Ibrom Hodžićem, a nedavno su se ostvarili u ulozi roditelja kada je na svijet stigla kćerka Medina. Kada je objavila da je trudna, mnogi njeni prijatelji a i obožavaoci njenih djela su bili presretni, a sada je Fikreta objavila i svoju novu knjigu “Kada nemoguće postane moguće”.

– Knjiga “Kada nemoguće postane moguće” će ostati kao književni spomenik jedne velike ljubavi. U njoj je opisan život mene i mog muža od početka upoznavanja pa do braka, zatim moje trudnoće i rađanja naše kćerke Medine koja sad ima 5 mjeseci. Što bi se u našem narodu reklo knjiga ide kao halva, ima nešto magično u sebi što privlači čitaoce, a vjerovatno je ta magija magija ljubavi koja pršti iz svake stranice – kazala je Fikreta na portal “Azre”.
Kakokaže, čita se u jednom dahu i dosad ima mnogo ponuđenih promocija. Jedna od njih je i u Beču, ali zbog male bebe i napornosti puta, to će ipak malo sačekati.  Trenutno knjigu promoviše u bh. gradovima.
Fikreta iza sebe ima još i pet izdanja: “Stihovi moje duše “( poezija), Djevojka sa bisernom suzom ( autobiografski roman), Ornament ljubavi ( ljubavni romam ), Majka ( kombinacija poezije i proze), Na krilima sabura (motivaciska knjiga protkana vjerom).

Pročitajte još