Neki su potrajali samo 55 sati, a neki 4 mjeseca: Ovo su najkraći holivudski brakovi

Piše: Azra

Rekord najkraćeg holivudskog braka i dalje drži onaj Britney Spears i Jasona Alexandera koji je trajao ukupno 55 sati do potpisivanja rastave. Evo ko je još u rubrici teško održivih ljubavnih odnosa…

Dok se na prste jedne ruke mogu izbrojati holivudski brakovi koji traju već dugi niz desetljeća, mnogo je više onih koji se nažalost mogu pohvaliti ekspresnim razvodima. Svoju su ljubav naglo ozakonili brakom, a jednako tako brzo i završili.

Britney Spears i Jason Alexander

U januaru 2004. pjevačica Britney Spears iznenada se udala za svog srednjoškolsku ljubav Jasona Alexandera i to u kapelici u Vegasu. Da je vjenčanje došlo iz vedra neba u kasne noćne sate dokazuje i činjenica da se udala u trapericama i sa šiltericom na glavi, te u topu koji otkriva trbuh. Ništa više dotjeran nije bio ni mladoženja. Samo 55 sati nakon tog čina, pjevačica je predala papire za razvod.

– Gospođa Spears nije razumjela svoje postupke te večeri te nije sposobna pristati na ovaj brak, rekli su na sudu njeni advokati.

Nicolas Cage i Erika Koike

Svega četiri dana trajao je brak holivudskog zavodnika Nicolasa Cagea i njegove tadašnje odabranice Erike Koike koju je upoznao u Puerto Ricu. Svoju vezu par je držao podalje od medija te se nisu učestalo pojavljivali zajedno u javnosti. Zato je sve iznenadilo kada su uplovili u bračnu luku, također u Vegasu. Brzo nakon što su postali supružnici Cage i Koike predali su papire za razvod i tako je njihova bračna avantura završila nakon samo četiri dana.

Carmen Electra i Dennis Rodman

Ništa bolji nisu bili ni pjevačica Carmen Electra i NBA igrač Dennis Rodman. Oni su u braku izdržali punih devet dana, a Electra nikada nije krila da joj je to jedan od lošijih poteza u životu.

– Moj savjet svima je da se ne vjenčaju u Vegasu, rekla je bez razmišljanja za magazin People. A upravo tamo nakon jednih od razuzdanih tuluma udala se za Rodmana koji je bio slavan po svojim aferama i ludovanjima u doba karijere. Vjenčali su se u ranim jutarnjim satima 14. novembra 1998. ali je Rodman devet dana kasnije podnio zahtjev za poništenje braka, navodeći kao razlog prijevaru i nezdrav um.

Pamela Anderson i Jon Peters

Bili su dugogodišnji prijatelji, a upoznali su se sredinom 80-ih na jednoj zabavi u vili Playboy. Iako je glumica u međuvremenu ljubila brojne druge, nekako su se 2020. ponovno spojili, a potom je Anderson u Instagram objavi otkrila da se u tajnosti za njega udala. Međutim, već u veljači, samo 12 dana nakon što su se vjenčali, odlučili su se sporazumno završiti tu avanturu bez dodatnog objašnjenja.

Eddie Murphy i Tracey Edmonds

Scenarij kao za film doživjeli su glumac Eddie Murphy i njegova odabranica Tracey Edmonds. Oni su u januaru 2008. organizirali ceremoniju na plaži u Francuskoj Polineziji, a tada su oboje zablistali i izgledali sretniji no ikada. Par je odlučio nekoliko dana ovdje provesti i na medenom mjesecu prije povratak u realnost, no sve se pretvorili u veliku noćnu moru. Uslijedile su žestoke svađe, a upućeni tvrde da je Tracey svaku večer uplakana odlazila spavati. Nakon dvije sedmice odlučili su se razvesti, a na njihovu sreću vjenčani papiri još nisu bili potpisani u SAD-u, pa je to olakšalo cijeli proces.

Drew Barrymore i Jeremy Thomas

Samo šest sedmica  nakon što su prohodali, vlasnik bara u Los Angelesu Jeremy Thomas odlučio je u dva ujutro zaprositi glumicu Drew Barrymore. Tri sata kasnije odlučili su se za naglu intimnu ceremoniju pred najbližima koje su uspjeli brzo okupiti i tako izmijenili bračne zavjete. Samo 29 dana kasnije, tada 19-godišnja glumica predala je papire za razvod navodeći kao razlog nepomirljive razlike.

Pamela Anderson i Rick Salomon

Na listi najkraćih brakova Pamela Anderson našla se još jedan put. Sada uz pokeraša i zabavljača Ricka Salomona, od kojeg se razvela nakon dva mjeseca. Rick je široj javnosti bio poznat zbog veza s Paris Hilton, Elizabeth Daily i Shannen Doherty. Za Anderson se oženio u oktobru 2008. i to u pauzi od svojih mađioničarskih nastupa u Vegasu. Na njihovu žalost, za poništenje braka bilo je potrebno puno više od 90 minuta u kojima su naglo donijeli tako nepromišljenu odluku. Razveli su se sudskim putem, a obje stranke navele su kao razlog prevaru.

Nicky Hilton i Todd Meister

Bogata nasljednica danas je u sretnom braku ali u mladosti je imala ljubavne promašaje. Jedan takav je udaja za biznismena Todda Meistera. Vjenčanje se dogodilo u kapelici u Las Vegasu, a ceremoniji su prisustvovali Paris Hilton, Nicole Richie i Bijou Phillips. Dva mjeseca nakon vjenčanja, par je predao papire za razvod, a navodno zbog fizičke udaljenosti. Dok je on zbog posla boravio u New Yorku, ona je stanovala na istočnoj obali.

Kim Kardashian i Kris Humphries

Samo 72 dana trajala je bračna idila reality zvijezde Kim Kardashian i NBA igrača Krisa Humphriesa. Vjenčali su se u junu 2011., a svadba je organizirana za august iste godine. Nakon razvoda Kim je kazala da se udala samo zato da ne bi izgledala kao odbjegla nevjesta, ali da je duboko u sebi znala da to nije to. Osim toga, cijelo vjenčanje pratile su kamere njenog reality showa, pa nije željela da je gledatelji pamte po tome kako bježi s vlastitog vjenčanja. Na medenom mjeseci zaključila je da je donijela krivu odluku udavši se za osobu koju ne voli, pa je po povratku iz Italije predala papire za razvod.

Renée Zellweger i Kenny Chesney

Glumica Renee Zellweger samo je četiri mjeseca bila u sretnom braku s Kennyjem Chasneyjom. Vjenčali su se u maju 2005. na Djevičanskim otocima. Kada je predala papire za razvod slavna Amerikanka rekla je da je prevarena i da je cijelo to iskustvo bilo jako tužno i razočaravajuće.

Izvor: tportal.hr

(S.P.)

Pročitajte još