Sestra optužila Severinu: To je agresivna i mentalno upitna osoba, ubola me

Piše: Azra

Severinu su u utorak poslijepodne policajci dočekali na zagrebačkom aerodromu, a povod je bila porodična svađa sa sestrom Marijanom u stanu u Splitu.

Nakon porodičnog okršaja Marijana Popović je za Dnevnik Nove TV rekla da je jako potresena.

– Izuzetno sam potresena ubilačkim nagonom porodičnog nasilja i ne želim komentirati plaćene i sramne tekstove od strane PR tima dotične. Teško je porodici s nekim ko dugo vremena konzumira razne narkotike, a ne želi se podvrći psihološkoj podršci i liječenju. Prostituirati svoju osobnost medijski na štetu i obraz svoje porodice još je jedan devijantan psihološki put dotične, ispričala je Marijana.

Marijana o Severini: “Nije to čista glava”

– Nasrtati stalno na porodicu, učiteljice, socijalne radnice, bivše partnere… Nije to čista glava, a institucije već prethodna četiri mjeseca po mojoj uredno pisanoj prijavi i upozorenju ništa nisu poduzele. Zato je ovo sinoć bila posljedica napada kroz nesagledavanje ovih posljedica na moju raniju prijavu socijalnom centru Maksimir i ravnateljici Jasni Cesarec, MUP-u Maksimir i DORH-u, dodala je Severinina sestra.

Marijana tvrdi da je u više navrata dobivala prijeteće poruke.

– Ovo sada je posljedica nemara istih. Zahvaljujem državnim ustanovama, Ministarstvu unutrašnjih poslova Hrvatske, javnom tužitelju, DORH-u, što sam se branila od oštrog predmeta i zadobila ubodnu ranu od agresivne i mentalno upitne osobe. Ubosti člana porodice i ne pozvati hitnu pomoć je naum s kojim je došla da to obavi. Jadna je država kad dopušta da ovakve osobe javno djeluju, zaključila je Marijana Popović.

Izvor: index.hr

(S.P.)

Pročitajte još