Majčinska ljubav ne poznaje granice: Bolesnog sina nosi na leđima i zajedno putuju po svijetu

Piše: Azra

 

Kaže se da ništa na svijetu ne postoji jače od majčinske ljubavi, a da je to tako dokazuje i Niki Antram (44), samohrana majka iz Australije.

Naime, njen sin Jimmy (27) je nepokretan, te ga ona nosi na leđima i tako zajedno putuju na razna mjesta. Jimmy je rođen sa fizičkim i mentalnim invaliditetom. I ne samo to, Jimmy je slijep, te mu je potrebna konstantna njega.

Niki ga je rodila kada je imala samo 17 godina, ali se i tad zaklela sebi da će mu priuštiti najljepši život. Iako Jimmy ne vidi, on uživa sa svojom majkom, jer je iskusio da roni sa delfinima, da jašenje konja, pa čak da i leti balonom.

Niki je svjesna da je sve starija i da će joj nošenje sina na leđima postajati sve teže, pa Jimmy koristi i invalidska kolica.

– Kada planiram naše putovanje, uvijek se pobrinem da imam dovoljno pelena, odjeće, jastučnica i posteljine. Sve unaprijed pripremim i najavljujem naš dolazak gdje god da idemo, u restoranima, hotelima, na različitim atrakcijama – ispričala je ova žena.

– Čak i ako znam da će sve biti u redu, volim da ih unaprijed obavijestim ko im dolazi, kako bih bila sigurna da smo se razumjeli i da će sve proći kako treba – dodaje.

Kao jedinu manu ovih putovanja, Niki izdvaja smještaj koji nije uvijek lako naći.

– Sretna sam, jer Jimmy ima slična interesovanja kao i ja. Oboje uživamo u prirodi, vodi i avanturama. Od Balija do Havaja ostajali smo napolju po cijelu noć, jer i on voli da se zabavlja, a ja pronalazim načine kako da mu osiguram dobar život pun avantura. Većinu vremena on uživa i u najjednostavnijim stvarima – govori Niki o avanturama sa svojim sinom.

Niki kaže da svaki dan zajedno uče nove riječi i pokrete i da je on njena inspiracija.

–  Uvijek je sretan i nasmijan. Ponekad se pitam kako da budem tužna kada vidim njega nasmijanog, iako nikada nije vidio boje, oblike, dugu…On ipak sjedi i smiješi mi se. Ne vidi me na konvencionalan način, ali siguran sam da u mislima ima sliku o tome kako izgledam – zaključuje ova hrabra mama.

Izvor: Ona.rs

(E.M.)

Pročitajte još