Ispovijest bivše ‘Spajsice‘: Bolovala sam od bulimije, bojala sam se da ću se ubiti

Piše: S.P.

Životom joj je dominirala klinička depresija i poremećaj prehrane koji ju je skoro odveo do tačke samoubistva.

Prošlo je čak 25 godina otkako je Melanie Chisholm, poznatija kao Mel C, odnosno, Sporty Spice, u sklopu skupine Spice Girls harala pozornicama širom svijeta. Danas 48-godišnja majka, nekada poznata po svojim akrobacijama tokom nastupa, kratkom topu te ostatku sportske odjeće, tvrdi da je njeno “vrijeme rock ‘n‘ rolla” daleko iza nje.

– Ne pijem puno. Tu i tamo popijem neko piće, ali moram paziti jer nije dobro da žene piju previše. Nekada sam bila veliki obožavatelj crnog vina, ali umjesto toga, danas popijem margarite, tekilu ili votku. No, ne previše, naglasila je Mel C.

Uz usporeni tempo života u odnosu na onaj iz devedesetih, Mel C ima pozitivan stav prema starenju.

– Sredovječne žene imaju toliko toga za ponuditi, kaže ona i dodaje da je super što više “nisu nevidljive”.

U intervjuu za Daily Mail dotakla se devedesetih i odluka koje je tada donijela, odnosno, tetovaža koje joj i danas krase tijelo. Oko još uvijek napetog bicepsa stoje joj pero, feniks, zmaj, lotosov cvijet i, na lijevoj nadlaktici, veliki keltski križ.

– Dizajni tih tetovaža sada su već toliko staromodni i odmah primijetite da dolaze iz devedesetih, prenosi Jutarnji.hr.

Njena nova autobiografija, “Who am I?”, fokusira se na dublje i mračnije teme od lošeg dizajna tetovaže. Knjiga priča prilično turobnu priču o ženskoj pop zvijezdi, kojom dominiraju klinička depresija i poremećaj prehrane koji ju je skoro odveo do tačke samoubojstva.

Stranice nove autobiografije također uključuju i klevetu radničke klase zbog toga što je postala bogata, njen prezir prema medijskom nadzoru i njenu iscrpljenost koja je proizašla iz rasporeda Spice Girls kada su postigle veliki uspjeh.

U svojoj knjizi ona početak svojih zdravstvenih problema označava u ljeto 1994., vrijeme kada su se Spice Girls još zvale Touch i njima je upravljao menadžer zvan Chic Murphy.

Pročitajte još