Glumica Jennifer Lawrence: Mislila sam da sina neću voljeti više od svoje mačke

Piše: Selma Hodo

Holivudska glumica Jennifer Lawrence ostvarila se u ulozi majke prije šest mjeseci. Lijepa glumica do sada nije govorila o svom privatnom životu, a su se mnogi začudili kada su je na premijeri filma “Don’t look up” vidjeli u poodmakloj trudnoći. No, sada je Jennifer odlučila otvoriti duši i progovoriti o iskustvu majčinstva.

Glumica je priznala da se u početku mnogo plašila govoriti u majčinstvu, te da je mislila da neće voljeti svoje dijete.

– Majčinstvo je svakoj ženi drukčije iskustvo. Imam mnogo prijateljica kojima je nakon poroda bilo teško, upozorile su me na neke stvari pa sam se pripremila biti blaga prema sebi i svojim osjećajima. Sjećam se da sam prije poroda šetala s jednom od svojih dragih prijateljica i s njom podijelila jedan strah. Rekla sam joj: “Svi me uvjeravaju da ću bebu voljeti više nego svoju mačku? Sad mi se ne čini tako. Možda ću je voljeti barem jednako kao svoju mačku?”, kazala je Jennifer.

Njen strah od majčinstva, pokušale su ublažiti njene prijateljice koje su joj rekle da je normalno da se možda neće odmah povezati s djetetom.

– Imam toliko iskrenih prijateljica koje su mi rekle: “Znam, strašno je. Možda nećeš odmah uspostaviti konekciju s djetetom i možda se nećeš odmah zaljubiti u njega, ali to je uredu.” Nakon toga sam se osjećala kao da mi je sve oprošteno – kazala je.

No, čim je ugledala sina Cyja zaljubila se na prvi pogled, te nema dana u kojem ne uživa u majčinstvu.

– Jutro nakon poroda osjećala sam se kao da je cijeli život krenuo ispočetka. Kao da je prvi dan mog života. Samo sam ga promatrala. Bila sam tako zaljubljena. Zaljubila sam se u sve bebe koje sam vidjela. Tek rođene bebe su tako posebne: ružičaste, otečene, prekrhke da bi same preživjele. Kada čujem kako neka beba plače, pomislim: Kako dragocjeno, kako prekrasno.

Lawrence je prvo dijete dobila s Cookeom Maroneyem, a dječaku su dali ime Cy, po umjetniku Cyju Twomblyu kojeg obožava njen suprug. Lawrence je rekla da se, nakon što su dobili sina, dodatno zaljubila u Cookeja.

– Dok ga gledam kako je dobar otac, moje je srce ispunjeno – rekla je.

Glumica je naglasila i da je opčinjena svojim šestomjesečnim nasljednikom, te da će u budućnosti, baš kao što je to i sada, biti jednako zabrinuta za njega.

– Jednog dana će postati buntovni tinejdžer. Vozit će automobil i izlaziti noću. Sve to će mi stvarati stres i tek tada neću moći spavati. Pa čak i sada kada ga nešto boli, osjećam tu istu bol. Kao da je moja vudu lutka.

Propale veze i brak s galeristom

Jennifer i Cookie stupili su u vezu 2018. godine, a nakon manje od godinu veze uplovili su u bračne vode. Cookeovo ime za sve u showbiz svijetu bilo je potpuna nepoznanica. Naime, on vodi poznatu galeriju Gladstone 64 koja se nalazi na Upper East Side četvrti u New Yorku, a na društvenim događajima se rijetko pojavljuje.

Sudbonosno “da”izrekli su  na Rhode Islandu, u luksuznoj vili. Brojne poznate zvanice prisustvovale su vjenčanju, a među njima su bili Emma Stone, Adele, Sienna Miller, Cameron Diaz, Kris Jenner, Amy Schumer, Ashley Olsen.

Glumica je nosila vjenčanicu s potpisom modnog brenda „Dior“. Iako se nikada nije planirala udati, promijenila je mišljenje kada je upoznala Cookija.

– Željeli smo se vjenčati, htjeli smo biti potpuno predani jedno drugom. On mi je najbolji prijatelj pa ga želim čvrsto držati i legalno vezati za sebe zauvijek, kako ne bi mogao pobjeći – nasmijala se glumica.

Iako je Jennifer u braku nikad sretnija, glumica nije uvijek imala previše sreće u ljubavi. Ona je neko vrijeme ljubovala s muzičarem Chrisom Martinom, svega pet mjeseci nakon njegovog razvoda od glumice Gwyneth Paltrow.

Par je dva puta prekidao do konačnog prekida u ljeto 2015. godine, a Jennifer se zatim zagledala u 20 godina starijeg reditelja Darrena Aronofskyjeg s kojim je provela skoro godinu.

Njena najduža veza bila je ona s kolegom Nicholasom Houltom nakon što su se upoznali na setu filma “X-Men First Class” 2010. godine. Par je zajedno proveo četiri godine, a danas su u prijateljskim odnosima.

Sa suprugom

Karijera, privatni život, feminizam

Za Jennifer Lawrence kažu da je najbolja glumica koju je u posljednjih deset godina iznjedrio Holivud. Rođena je 15. augusta 1990. godine, a djetinjstvo je provela sa svojom starijom braćom Benom i Blaineom. Majka ju je odgajala da bude “čvrsta” poput svoje braće, te joj nije dozvoljavala da se igra s djevojčicama, jer je smatrala da je “pregruba” prema njima.

Glumica je kazala kako nije uživala u djetinjstvu, jer je patila od hiperaktivnosti i socijalne anksioznosti. No, njenu anksioznost poput gumice izbrisala je gluma i ljubav prema sceni, pa je u toku svog djetinjstva nastupala u crkvenim predstavama i školskim mjuziklima. Sa samo 14 godina uočio ju je “lovac na talente” dok je s porodicom bila na odmoru u New Yorku. Ubrzo će Jennifer prekinuti školovanje i preseliti se u Los Angeles, gdje će i započeti njena glumačka karijera.

Njena prva velika loga je ona u sitcomu “The Bill Engvall Show”. Od tada njena karijera ide samo uzlaznom putanjom, pa joj je uloga problematične mlade udovice u ljubavnom filmu “Silver Linings Playbook” 2012. godine donijela Oscara za najbolju glumicu.

Lawrence se identificira kao feministkinja i zalaže se za ženska reproduktivna prava. Upravo se Jennifer u posljednjem intervju dotakla politike i ženskih prava. Objasnila da je razočarana odlukama američke vlade i suda o razmatranju da se zabrani abortus. Istaknula je kako je i sama imala dva spontana pobačaja, od čega jedan u ranim 20-im, a drugi prošle godine.

Osim toga, Jennifer je nekoliko puta pričala i o tome kako su ženske glumice plaćene mnogo manje nego njihove muške kolege. Nedavno je kazala kako je pila plaćena pet milona manje od Leonarda DiCapria u filmu “Don’t Look Up”.

– Nema veze koliko zarađujem. Zbog svoje vagine nikada neću biti plaćena kao i muškarci – njena je konstatacija.

 

Pročitajte još