Glumica Sarah Paulson u vezi je s 32 godine starijom partnericom: Ljubav ruši sve predrasude

Piše: E.M.

Sarah Paulson i njenu partnerica Holland Taylor mnogi su okarakterizirali kao „couple goals“ nakon što su na crvenom tepihu na 74. dodjeli Emmy nagrada jedna drugoj šaputale „izgledaš predivno“. Iako su zajedno još od 2015., njihova veza intrigira mnoge zbog velike razlike u godinama. Naime, Taylor je od Paulson starija čak 32 godine.

Razlog  zbog kojeg su se pojavile na ovom prestižnom događajaju bila je nominacija Sarah  za najbolju glavnu glumicu u  seriji „Impeachment: American Crime Story“,  što je ujedno bio i povod da zavirimo u njen bogat glumački opus i intrigantan privatni život.

 Intrigantan ljubavni život

Sarah i Holland u sretnoj su vezi već sedam godina, a ovo nije Sarina prva duža veza. Zapravo, glumica je bila s glumcem i dramaturgom Tracyjem Lettsom koji je najavio svoje zaruke sa Sarah u kasnim 90-im, no par je ubrzo raskinuo. Sarah i Cherry Jones svoju su vezu potvrdile 2005. godine, kada su televizijskim poljupcem proslavile Cherrynu nagradu „Tony“ . Počele su se pojavljivati ​​glasine da se dvojac razišao kada Cherry nije zahvalila Sarah u svom govoru na dodjeli Emmyja 2009. godine. Ubrzo nakon toga, Cherry je izjavila su prekinuli nakon sedam zajedničkih godina.

Iako su se Sarah Paulson i Holland Taylor prvi put srele na zabavi 2005. godine, tek su se skoro deceniju kasnije njih dvije ponovno povezale putem društvenih mreža i počele izlaziti.

 

Holland je prvi put progovorila o svojoj vezi u intervjuu za radio WNYC i otkrila da hoda sa ženom koja je, igrom slučaja, mnogo mlađa od nje.

– Jako je velika razlika u godinama između nas, što sigurno šokira mnoge ljude, a i mene. Ali kako kažu, ako umrem, umrem – našalila se glumica.

Mjesec nakon njenog podcast intervjua, potvrđeno je da je Paulson zapravo žena o kojoj je Taylor govorila. Istog mjeseca, par je uživao na spoju na večeri otvorenja Broadwayske škole rocka u New Yorku. Zajedno su se slikale i ruku pod ruku prošetale crvenim tepihom. Događaj je ujedno obilježio i prvo zajedničko pojavljivanje para u javnosti. Od tada, Sarah svoju seksualnost opisuje kao fluidnu i ne voli da je etiketiraju kao lezbijku.

 Glumački uspjesi

Sarah Catherine Paulson rođena je u Tampi na Floridi, a glumačku karijeru počela je kao tinejdžerica odmah nakon što je završila srednju školu. Popularnost je stekla tokom 1990-ih pojavljivanjem u TV serijama poput „Law and Order“ i ”American Gothic”. Neki od najuspješnijih radova u njenoj TV karijeri bili su njeni nastupi u popularnim serijama poput ”’Strip” i ”Game Change”. Paulson se, također, pojavila u nekoliko filmova. Igrala je sporednu ulogu u popularnom dramskom filmu ”Twelve Years a Slave”. Film je bio veliki hit i osvojio je tri Oscara. Također je odigrala značajnu ulogu u romantičnoj drami ”Carol”, koja je također postigla veliki uspjeh i dobila šest nominacija za Oscara, a glumila je i u romantičnim komedijama „Bluejay“ iz 2016. , kao i u „Rebel in the Rye“.

Godine 2016. pojavila se u prvoj sezoni antologijske serije ”American Crime Story”. Predstava je bila vrlo cijenjena, a Paulsonina izvedba također je bila izvanredna, za koju je osvojila nagradu Emmy. Igrala je u sedam sezona ”American Horror Story”, horor antologijske serije, koja je djelimično inspirirana istinitim događajima. Serija je bila veliki hit i dobila je pozitivne kritike. Paulson je za svoju izvedbu dobila četiri nominacije za nagradu Emmy. Jako se borila da dobije ulogu Xandre, djevojke oca glavnog lika u filmu „The Goldfinch“  (2019.), temeljenom na istoimenom romanu koji je dobio Pulitzerovu nagradu. Budući da nikad prije nije glumila takav lik, isprva nije bila razmatrana za tu ulogu, ali je konačno dobila ulogu nakon niza audicija. Godine 2021., vratila se u „American Horror Story“ u njegovoj desetoj sezoni , nakon što je bila odsutna devetu sezonu. U februaru 2022., objavljeno je da je Paulson odabrana da glumi u TV seriji „Untamed“ . Svojevremeno je proglašena i jednom od najutecajnijih žena na svijetu, kao i najbolje obučenom.

Sigurno niste znali…

  • Osim talenta za glumu, Sarah je u srednjoj školi otkrila da ima neobičan talent za ispuštanje zvukova dupina
  • Melanom joj je dijagnosticiran kada je imala 25 godina, srećom, uspjela je ukloniti izraslinu prije nego što je postala kancerogena
  • Sarah se smrtno boji letenja, a ta je fobija toliko jaka da mora razgovarati s pilotima svaki put kad leti, kako bi se uvjerila u njihovo iskustvo i da je sve uredu

Pročitajte još