Sarajevo je oduševilo Stinga: Obišao turističke atrakcije i sladio se baklavom

Piše: S.P.

Sinoć je svjetska muzička zvijezda Sting održao spektakularan koncert u prepunoj Zetri. Nakon više decenija Sarajevo je velikodušno dočekalo muzičara svjetskog kalibra koji je publici priuštio koncert za pamćenje uz vrhunsku audio i video produkciju. Posebno je bio emotivan na kraju kada je pjesmu „Fragile“ posvetio Sarajevu, spominjući recentnu historiju grada, ali i narodu Ukrajine.

Na nekoliko dana prije koncerta Sting je stigao u Sarajevo, kako bi ga obišao i saznao više o glavnom gradu BiH. Za obilazak grada, zadužen je bio turistički vodič Mak Muranović.

Muranović je za medije otkrio kako je Stinga, zajedno sa suprugom Trudie Styler i pratnjom proveo po starom dijelu grada, Trebeviću, kao i Tunelu spasa.

Otkrio je da je Sting želio da vidi mnogo toga i htio je da sazna dosta o Sarajevu, te je naglasio da je imao želju doći u Sarajevo bez obzira na koncert. Vodič ga je proveo kroz stari dio grada, a posjetio je i zanatlijske radnje gdje je dobio i poklon. Mak je ispričao i kako je probao baklavu koja ga je oduševila, ali i rakiju.

Drugi dan Stingovog boravka u Sarajevu, na njegov zahtjev, vodič ga je odveo na bob stazu te su išli na panoramsko razgledanje. Fotografiju s Trebevića objavila je Stingova supruga Trudie Styler na svom Instagram profilu.

Mak je otkrio i to da je Sting htio šetati do Pino hotela gdje je došao na doručak dobrodošlice, a jedna od lokacija koja je ostavila utiska na njega i ekipu koja ga je pratila je Tunel spasa. Svi su, kako kaže Mak, bili dirnuti. U Tunelu spasa je također dobio poklone te razgovarao s porodicom Kolar koja stoji iza cijele ideje tunela. Sting je tokom posjete otkrio i da je čitao o Sarajevu i da zna da je to grad koji je “preživio mnogo”.

Već je poznato i to da je Sting u Sarajevu na privatnoj zabavi proslavio i rođendan. Stingova supruga Trudie Styler podijelila je fotografiju s proslave njegovog 71. rođendana. Pozirala je s rediteljicom Malgrozatom Szumowskom i glumicom Majom Ostaszewskom.

Zabava je održana u restoranu Dos Hermanos, a za ovu posebnu priliku kuhao je mladi bh. kuhar Miran Karić koji je na svom Instagramu podijelio fotogafiju sa Stingom i njegovom suprugom Trudie, uz koju je napisao jako emotivnu poruku.

– Ovo je priča o dječaku koji je imao san! San da bude najbolji u onom što radi! San da jednog dana usreći ljude svojim umijećem i nakratko “dodirne” njihove živote i svakodnevnicu svojim (d)jelima! San da dobije priliku da ne bude isti! Taj dječak je vrijedno radio i njegov san je počeo da se obistinjuje prije nekoliko godina, počeo je da kreira, počeo je da ima uticaj na svakodnevnicu raznih ljudi! Osjetio je šta znači iskreni osmijeh i sreća kada neko proba ono što napravi i dobije barem ono kratko: ” Ovo je odlično” , ili ” This is heaven”, i komentare sličnog tipa. Ali ova priča je sinoć dobila jednu krunu! Sinoć je dječak imao priliku da dobije takvu rečenicu i pohvalu, te priliku da kuha jednom od najvećih! Sinoć je dječak imao priliku da hranu i umijeće prezentuje Trudy Styler i Sting- u, te njihovim jako bliskim prijateljima.

Ja sam kroz muziku odrastao i uz muziku i kuhinju simultano stasao. Stinga slušam i doživljavam njegovu muziku još od djetinjstva. I sinoć sam uspio da izazovem iskrenu emociju i iskrenu sreću na licu čovjeka koji je jedan veliki umjetnik i koji umjetnost živi, isto kao što i ja živim ovo što radim! Ogromna privilegija i sreća na kraju večeri jer sam imao priliku da se “predstavim” ovom divnom paru, napisao je Karić.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Miran Karic (@mirankaricchef)

Muzičkom velikanu i njegovom koncertu obradovalo se mnogo Bosanaca i Hercegovaca, među kojima su se našle i zvijezde poput Hanke Paldum, Dine Merlina, Amela Čurića, Džejle Ramović…

Naša muzička diva Hanka Paldum sa svojim pratiteljima je podijelila i fotografiju sa Stingovog koncerta.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Hanka Paldum (@hankapaldum_official)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti