Nemate sreće u ljubavi? Ovo su tri razloga zašto je tako

Piše: S.P.

Kada je u pitanju ljubav, sreća vam se još uvijek nije osmjehnula? Možda se trudite premalo ili čak previše. Ipak, glavni problemi zašto nemate sreće u ljubavi su u ova tri razloga.

Gledate na drugi spol samo kao na seksualno biće 

Iako je seks bitan, nije najbitniji. Umjesto da nakon kratkog poznanstva odajete svoje vještine u krevetu, pokušajte upoznati partnera i saznati postoji li među vama emocionalna povezanost.

Nesigurni ste

Možda mislite da isijavate samopouzdanjem, ali ponekad neki, na prvi pogled beznačajni, postupci mogu drugoj osobi stvoriti jednu sasvim drugačiju sliku o vama. Počnete li na prvom sastanku tračati svog bivšeg partnera, vrijeđati druge i isticati njihove nedostatke, istovremeno vrijeđate sebe i svoju inteligenciju te odajete dojam osobe koja na sve ljude gleda kao na konkurenciju i koja nije sigurna u vlastite sposobnosti.

Ne prepoznajete signale koje vam šalje 

U glavi vam se rodila misao o idiličnoj vezi i odlučili ste ostvariti tu zamisao pod svaku cijenu. Upravo to vas je zaslijepilo jer ste, usmjerivši se samo na jednu tačku, izignorirali sve signale koje vam muškarac ili žena šalje.

Pročitajte još